Na Kosovu virusom korona zaraženo 198 pacijenata

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) je saopštio da je otkriveno još dvadeset zaraženih korona virusom, čime je ukupan broj povećan na 165, a računajući i obolele u sredinama sa srpskom većinom ukupan broj je 198 osoba.
 Na Kosovu virusom korona zaraženo 198 pacijenata
Foto: FoNet/AP
Danas je u laboratorijama NIJZ testirano 129 uzoraka uzetih osobama koje su na Infektivnoj klinici i njihovim kontaktima na terenu. Od tog broja 20 ima COVID 19, kaže se u saopštenju NIJZ.
 
Danas je objavljeno i da je izlečena još jedna osoba i time je ukupan broj izlečenih 24. Od pozitivnih slučajeva, 15 je iz naselja Banjska, opština Mališevo, dvojica s mestom boravka u gradu Mališevu, jedan iz sela Blace, opština Suva Reka, jedna osoba sa boravkom u Glogovcu i jedna iz Prištine.
 
U opštinama s većinski srpskim stanovništvom na Kosovu potvrđeno je šest novih slučajeva inficiranja korona virusom, svi su sa severa Kosova, te je ukupan broj inficiranih 33, od čega su sa severa 32.
 
Pored Severne Mitrovice i Zvečana, dva nova slučaja su iz opštine Zubin Potok. Do sada su na Kosovu od posledica korona virusa umrle četiri osobe - po jedna iz Leposavića, Podujeva, sela Koriše u opštini Prizren i iz Prištine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija