Zelenović: Navikli smo na to da je Šabac stelt grad

Mere koje je Šabac preduzeo od pojave koronavirusa u Srbiji mogu se nazvati uzornim, pa je tako ovaj grad po broju zaraženih na samom dnu tabele u Srbiji, piše Dojče vele.
Zelenović: Navikli smo na to da je Šabac stelt grad
Foto: 021.rs

Krajem marta Grad Šabac zamolio je Vojsku Srbije da mu ustupi na korišćenje 300 kreveta za formiranje privremene bolnice, ta molba je odbijena. Na društvenim mrežama je to propraćeno oštrim komentarima. Mada su slične molbe odbijene Zrenjaninu, Prokuplju i Čačku, Šabac je osim po dobroj organizovanosti od samog početka pandemije poseban pre svega po tome što je gradska vlast – nije naprednjačka.

Ministarstvo odbrane nakon toga saopštilo je kako je sramno što gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović želi da prikaže Vojsku Srbije kao pristrasnu, odnosno da ima različit pristup različitim gradovima.

Zelenović za DW ističe da je Vojska na drugim mestima to uradila, a onda je dobio odgovor od Generalštaba VS da "nedostatka kapaciteta nisu u stanju da izađu u susret". Posle toga je grad, novcem iz svog budžeta, kupio 120 kreveta, posteljinu i ostalu opremu. Kako navodi, oni rade svoj posao, i dobro su organizovani, a već su navikli na to da su "stelt grad".

“Pravo da vam kažem i ne mislim o tome. Mi u gradu smo dobar tim i imamo jasan plan kako se boriti sa ovom pošasti. Potrebno je svakoga dana doneti odluke i preduzeti određeni broj koraka. Potpuno sam tome posvećen. Što se drugih tiče, ko hoće da se ponaša normalno i da bude solidaran u ovoj nesreći, u nama ima ozbiljnog partnera. Ko to ne želi, posmatram ga kao i ovu bolest - mora biti savladan”, kaže Zelenović za DW.

Zaključuje da su iz dana u dan sve bolje organizovani i da je laboratorija u gradu već počela sa radom.

Razgovor u celosti pročitajte OVDE.

  • Vladimir Zivkovic

    11.04.2020 16:45
    Posobnost
    Šabac je poseban u svemu pogotovu u pravljenu mostova na nepostojećim rekama i po mahinacijama sa izbornom voljom građana i kupovinom odbornika
  • ...

    10.04.2020 11:42
    "Šabac je osim po dobroj organizovanosti od samog početka pandemije poseban pre svega po tome što je gradska vlast – nije naprednjačka."

    Ovo treba ponoviti jos koji put.
  • Podbarac Original

    10.04.2020 08:35
    Primer za sve
    Svaka cast,primer kako sa vodi i voli svoj grad za razliku od Novog Sada,njega vode oni koji mrze Novi Sad a popgotovo rec VOJVODINA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.