Đorđević: Zaposlenima u niškoj Juri obezbeđeni uslovi za rad

"Zaposlenima u kompaniji "Jura", u proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.
Đorđević: Zaposlenima u niškoj Juri obezbeđeni uslovi za rad
Foto: 021.rs

Kako je naveo, u skladu u ovom proizvodnom pogonu, površine 11.237 kvadratnih metara, trenutno radi 70 ljudi i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli, dužine oko 4 do 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Prema njegovim rečima, inspektori rada nastaviće u narednom periodu da vrše vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovodjenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

"Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom", zaključio je Đorđević.

  • Inspektor narod

    11.04.2020 01:45
    Suga na plecima naroda
    Aha, znaci, drzava Srbija im je obezbedila pored svih subvencija i pogodnosti, izuzeca od sankcija, sad jos i ovo, naravno na teret gradjana Srbije. Ciji tal mi ovde placamo?
  • r

    10.04.2020 18:44
    ministre
    Pa što onda ne odradiš bar jednu smenu za primer?
    Možda nađeš sebe?
    Za ministra nisi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.