Devetoro novoobolelih u leskovačkim zdravstvenim ustanovama

Svih devet novoobolelih od koronavirusa u Leskovcu su zaposleni u leskovačkim zdravstvenim ustanovama - osmoro su lekari, medicinski radnici i vozači Doma zdravlja, a jedna osoba je uposlenik bolnice, rečeno je na konferenciji u Leskovcu.
Devetoro novoobolelih u leskovačkim zdravstvenim ustanovama
Foto: Pixabay
Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno je 76 slučajeva obolelih od zarazne bolesti kovid 19, od toga u Leskovcu 71, Medveđi i Vlasotincu po dve, a u Bojniku jednog obolelog, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
 
Čekaju se rezultati još 72 testa. U Jablaničkom okrugu danas je počelo prošireno testiranje i sada ga, osim Zavoda za javno zdravlje, obavljaju Opšta bolnica Leskovac i svi domovi zdravlja na teritoriji Jablaničkog okruga.
 
Nastavlja se istraživanje svih kontakata obolelih, a raste broj osoba stavljenih pod zdravstveni nadzor, a u Jablaničkom okrugu sada ih je ukupno 1.106, od čega samo u Leskocu 1.006. U kućnoj izolaciji je 837 u Leskovac, a akupno 1.017 na teritoriju okruga.
 
Zbog kontakta sa obolelima u kompaniji "Jura" pod zdravstvenim nadzorom je 350 osoba, a zbog jednog obolelog u "Aptivu" pod nadzorom je 81 osoba. Preduzeće "Aptiv" ne radi, a u pogonu "Jure" radi oko 50 po smeni radnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija