Šarčević: Nastava na daljinu unapređena, nastavnici će snimati časove od kuće

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je model nastave na daljinu unapređen i to tako što će od sada nastavnici snimati časove od kuće.
Šarčević: Nastava na daljinu unapređena, nastavnici će snimati časove od kuće
Foto: 021.rs
Šarčević je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da više nema potrebe da nastavnik stoji u nekom imaginarnom studiju ili studiju Radio-televizije Srbije i snima časove.
 
Ministar je istakao da je to učinjeno zbog očekivanog vrhunca epidemije koronavirusa kako bi i nastavnici bili bezbedni i dodao da je Ministarstvo distribuiralo približno 70 laptopova, a da je Unicef dao softver za to.
 
Prema njegovim rečima, softver je takav da se sve što se piše mišem projektuje na nekom prostoru što učenici vide kao tablu.
 
On je ukazao na to da je sprovedeno nekoliko onlajn obuka, dodajući da se veliki broj nastavnika uključio u taj deo posla, kao i njegovi saradnici koji, takođe, rade od kuće.
  • владиша

    11.04.2020 17:41
    свашта
    Господине Министре,
    Да ли знате да у земљи Србији има и ученика и наставника који НЕМАЈУ РАЧУНАР? Да ли знате да нису сви наставници завршили информатику? Очигледно живите у неком паралелном свету. Здравље и срећу желим свим ученицима, родитељима и наставницима. Чувајте се! Срећни празници свима!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.