Neprekidno rade 123 benzinske pumpe u Srbiji

Energetske kompanije i u uslovima zabrane kretanja obezbeđuju nesmetano snabdevanje svim ključnim energentima, izjavio je ministar Aleksandar Antić.
Neprekidno rade 123 benzinske pumpe u Srbiji
Foto: 021.rs
On je naveo i da 123 benzinske stanice širom Srbije rade u režimu 24 sata.
 
"One su predviđene pre svega za snabdevanje prioritetnih potrošača - zdravstvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, komunalne služb i transporteri. Svi oni koji se nalaze u prvom prioritetu", rekao je Antić.
 
Ministar navodi da sva postrojenja "Elektroprivrede Srbije" rade u punom kapacitetu u tri smene.
 
"Obezbeđuju puno snabdevanje električnom energijom za naše građane i privredu koja radi", kaže Antić i dodaje da jedan deo te električne energije u ovom trenutku Srbija izvozi u skladu sa dugoročnim ugovorima. Takođe, 24 sata radi i Rafinerija u Pančevu, kao i preduzeće "Srbijagas" koje obezbeđuje redovno snabdevanje tržišta gasom.
 
Dodaje da se tokom sledeće nedelje, u utorak, sredu i četvrtak očekuje ponovo talas zahlađenja, pa će u tom periodu toplane ponovo raditi 24 sata.
 
Kada je reč o funkcionisanju rudarskih kompanija u Srbiji, Antić navodi da one rade normalno i obezbeđuju proizvodnju uglja, ali i svih ostalih metala i minerala.
  • Naselje

    11.04.2020 18:33
    @bole
    Država bi morala da uhapsi samu sebe. Kad kupuješ benzin, ne puniš džepove "naftnih monopolista" već budžet republike srbije
  • Bole

    11.04.2020 17:30
    Pitanje za Antica: Kolika je cena goriva na svetskom trzistu? Kolika je maloprodajna cena u Srbiji? Kada ce biti hapsenja monopolista u naftnom lobiju/kartelu Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.