U Srbiji industrija igara na sreću u gubicima, promet pao i do 95 odsto

U industriji igara na sreću u Srbiji promet je pao od 90 do 95 odsto zbog odlaganja sportskih događaja zbog epidemije virusa korona, rekao je danas direktor Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS) Rade Karan.
U Srbiji industrija igara na sreću u gubicima, promet pao i do 95 odsto
Foto: Pixabay
"Svi priređivači igara na sreću su u istom problemu jer su odloženi sportski događaji zbog pandemije, pa su odlukom Vlade Srbije od 1. aprila zatvorene kladionice i automat klubovi, a u nekim lokalnim samoupravama i pre toga i oni su stavili na raspolaganje ljude i vozila kao pomoć u borbi protiv infekcije, pa je jedini način organizovanja igara preko interneta", rekao je Karan za Betu.
 
Karan je rekao da priređivači igara na sreću, koji su članovi UPIS-a, pokrivaju pola tog tržišta, a da cela industrija zapošljava 12.000 radnika, što znači da izdržava toliko porodica.
 
"Nadamo se da će se i za ovu industriju naći mesta u državnom paketu pomoći privredi jer bez toga ova industrija zabave neće moći da preživi", rekao je Karan.
 
Cela industrija igra na sreću godišnje u budžet Srbije i budžete lokalnih samouprava na ime fiskalnih i parafiskalnih dažbina prema podacima Agencije za privredne registre uplati oko 500 miliona evra.
  • vzr

    11.04.2020 20:13
    0 fcks given
    Evo sve nešto raščešah guz**u za igrama na sreću...
  • I treba

    11.04.2020 19:24
    Imaju mnogo pouzdaniju kocku
    50/50 šanse.
    Dobićeš ili nećeš dobiti koronu.
  • Neoplanta

    11.04.2020 19:04
    Ih, sto mi je zao...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.