Kisić Tepavčević o čekanju na rezultate testiranja: Potrebno još samo malo strpljenja

Članica kriznog štaba i zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da je potrebno još malo strpljenja u čekanju na rezultate testiranja, naročito kod drugog testiranja.
Kisić Tepavčević o čekanju na rezultate testiranja: Potrebno još samo malo strpljenja
Foto: Pixabay
Kada je u pitanju identifikacija osoba koje su u riziku, ona za RTS kaže da je test nezamenjiv. 
 
"Znamo da je i pred otpuštanje, odnosno kada osoba više nema simptome bolesti, potrebno dobiti dvostruko negativan nalaz na testu. Sada imamo određeni zastoj u čekanju rezultata, pogotovo u grupi osoba koje su praktično ozdravile i na korak su od kuće. Razumemo da su nestrpljive, ali potrebno je još samo malo strpljenja", navodi Kisić Tepavčević.
 
Ističe da postoje prioriteti, ali da se svi trude da što pre izdaju rezultate za sve osobe koje su testirane i koje čekaju.
 
"Kada su u pitanju osobe koje čekaju rezultate za kontrolno testiranje, prvo ili drugo, ako to ne bude u toku današnjeg dana i noći, izvesno je da će biti u toku sutrašnjeg dana. Apelujem da sve osobe koje čekaju imaju još malo strpljenja jer su na korak od svoje kuće", kaže Kisić Tepavčević.
 
Grupa smeštenih u privremenoj bolnici na Sajmu u Beogradu najavila je štrajk glađu ukoliko ne dobiju informacije, kako su rekli, večeras.
  • Dr

    13.04.2020 00:54
    mediji
    Zašto ima zastoja?Da li Vi shvatate da su se ljudi uželeli slobode,pretrpeli ogroman strah i sada ponovo strahuju da ponovo ne obole (kako se dešavalo u Kini).Vama bi bilo bolje da nešto, za promenu ,konkretno radite, umesto što ste non stop na TV ekranu iz emisije u emisiju.Čemu tolika medijska pažnja i akcenat upravo na Vama kada samo ponavljate jedno isto i saopštavate napisane podatke koje je neko ažurirao za Vas.
  • w/e

    12.04.2020 21:42
    strajk, nasilje
    Strajkovi gladju, pa cak i terorizam su dokazano jedini nacin da se ostvare bilo kakvi ciljevi u ovoj drzavi.
    Dakle seljaci moraju da blokiraju puteve, taksisti okupiraju grad a bolesni da narusavaju sopstveno zdravlje unutar zdravstvene ustanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.