Najmlađa žrtva virusa korona u Srbiji je 26-godišnji mladić iz sela kod Paraćina

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin objavljena je informacija da je u Beogradu preminula osoba 1994. godište iz te opštine koja je pozitivno testirana na virus korona.
Najmlađa žrtva virusa korona u Srbiji je 26-godišnji mladić iz sela kod Paraćina
Foto: Pixabay
Reč je o 26-godišem mladiću, meštaninu sela Trešnjevica, koji je imao i druge ozbiljne zdravstvene probleme, a sudeći po starosti, ova osoba je najmlađa sa liste pozitivno testiranih na Covid-19 koja je preminula u Srbiji.
 
Ovaj mladić je šesta žrtva zaraze virusom korona u paraćinskoj opštini. Protekle sedmice su od posledica Covida-19 preminule još dve osobe, 64-godišnji muškarac i 72 godine stara ženska osoba.
 
Muškarac je imao srčane probleme i podlegao je bolesti u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a potvrđeno je da je bio pozitivan na virus korona. Još devet testiranih osoba iz Paraćina su kovid pozitivne, od kojih troje zdravstvenih radnika.
 
Prema podacima koje je saopštio Ninoslav Erić, predsednik susedne opštine Ćuprija, gde se nalazi i okružni Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje", u Ćupriji je najveći broj uzorkovanih pacijenata u Pomoravlju, 428, sledi Paraćin sa 244 i Jagodina sa 237 testiranih pacijenata. Erić je rekao da je u Ćupriji 145 obolelih od virusa korona, sledi Paraćin sa 71 obolelim, Jagodina sa 54, Svilajnac sa osmoro, Despotovac sa troje i Rekovac sa dva obolela.
  • Vladan

    14.04.2020 10:19
    Savet
    Ponasajte se kao da ste i sami zarazeni na par meseci kako bi bili oprezniji i predupredili da virus dodje do ljudi koji su ugrozeni. Spasimo zivote, ima li sta lepse od toga? Saucesce porodici.
  • Vlada

    14.04.2020 09:40
    Odgovornost? Ostavka?
    Direktor Gerontološkog centra u Nišu je uhapšen jer je dopustio da korona uđe u njegovu ustanovu. U redu, i treba tako. Zašto Milovan Bojić ne odgovara jer je dopustio da korona uđe u "Dedinje"? Svi smo jednaki pred zakonom, samo su neki jednakiji? E moj Vučiću...
  • bojan

    14.04.2020 09:31
    Saucesce
    Strasno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija