Preminulo još devet građana, ukupno 4.465 zaraženih virusom korona u Srbiji

U Srbiji je od virusa korona u protekla 24 sata preminulo još devet osoba, dok je novozaraženih 411.
Preminulo još devet građana, ukupno 4.465 zaraženih virusom korona u Srbiji
Foto: Pixabay
Ukupan broj zaraženih je 4.465, a njih 3.006 je hospitalizovano. Kako je rečeno na konferenciji za medije, 131 pacijent je na respiratorima. 
 
Proteklog dana je testirano ukupno 2.440 građana. Od početka epidemije u Srbiji je testirano 23.398 osoba.
 
U protekla 24 sata preminulo je devet osoba, sedam muškaraca i dve žene, prosečne starosti 69 godina.
 
Od početka epidemije u Srbiji je preminulo 94 građana od posledica zaraženosti virusom korona. Ukupna smrtnost je 2,1 odsto.
 
Prosečna starost preminulih pacijenata od virusa korona u Srbiji je 64,5 godina, o čemu opširnije čitajte OVDE.
  • Sve stručnjaci

    15.04.2020 14:43
    @novosadjaninin O da, itekako je verovatno da ste izgubili to poverenje baš pre 2 meseca a nikako ranije. Nejasno mi je samo da li vi ovde pokušavate da slažete mene ili samoga sebe, odnosno drugim rečima, da li zaista verujete u ovo što ste napisali?
    - U redu, lično nisam upućen u okolnosti pa mi dajte informacije: koliko imamo slučajeva iz tog Krušika, i kada je bio taj miting, pre ili nakon uvođenja ovih mera?
    - Kako kršenja čega? Kršenja zabrane okupljanja, svi imaju tu zabranu. U Srbiji se ovo često kršilo, ljudi organizovali rođendane sa velikim brojem zvanica pobogu a čak i ovaj policijski čas se krši. Pitam se šta je to potrebno nekima da konačno razumeju da to trebaju prestati da rade, a da to nije metak u njihovu glupu glavu.
    Niste odgovorili ni na jedno pitanje, sve što ste vi ponudili su floskule i poluinformacije bez ikakvih argumenata da ih potkrepe. Kako planirate da "bacite svu policiju na ulice" kad nemamo dovoljno kadra da pokrije celu državu? Da uvezemo policiju iz Kine? Konstruktivan predlog istovremeno znači i realan predlog, ostvariv predlog, dakle te "šta bi bilo kad bi bilo" ideje možda lepo zvuče ili izgledaju na papiru, ali su besmislene ako ne postoji kapacitet da budu sprovedene te je bespredmetno o njima raspravljati.
  • Zemaljska statistika

    15.04.2020 10:05
    @Statistika Nije tačno da ceo svet računa tako, podatak koji ste vi ovde ponudili a koji se nalazi na internet strani iza koje ne stoji nikakva zvanična organizacija ne postoji u literaturi iz epidemiologije, a razlog za to je mislim jednostavan - jer je taj podatak besmislen i nema nikakvu praktičnu upotrebnu vrednost, niti se kao takav vodi niti u SZO niti u drugim zvaničnim zdravstvenim organizacijama u svetu. Molim vas da prekinete da izmišljate i širite dezinformacije.
  • Mima

    15.04.2020 09:09
    Zasto stalno spominjete Svedsku u kojoj je smrtnost 9%? To je bolje nego u Srbiji? I odakle vam zakljucak da je u svim zemljama oko Srbije bolje?
    Stalno spominjete druge drzave, a ne kazete kako se opozicija ponasa u tim drzavama. Ni u jednoj drzavi opozicija ne blati vladu vec je podrzava, jer sada nije vreme za politiku. I nigde se ne govori tako ruzno o lekarima kao u Srbiji, to je nasa velika sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.