Direktoru Gerontološkog centra u Nišu određen pritvor, negirao krivicu

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu koje je održano kasno sinoć, nakon čega mu je na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor.
Direktoru Gerontološkog centra u Nišu određen pritvor, negirao krivicu
Foto: 021.rs
On se tereti za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Boris Radonjić.
 
Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao delo za koje se tereti, a sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje virusa korona, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.
 
Po predlogu tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, optuženom je određen pritvor do 30 dana.
 
Pritvor mu je određen zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, ali i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled težine nastupelih posledica, došlo je do uznemirenja javnosti u meri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, precizirao je portparol tužilaštva.
  • milicica

    15.04.2020 12:38
    sta ocekivati
    od nekog toliko neodgovornog. Stvarno trebao je optuziti korisnike i umrlu osobu.
  • Neoplanta

    15.04.2020 11:26
    Ovo se desilo u mnogim drzavama, jedino sto je moglo da se uradi, je da drzava propise meru, da negovatelji ne mogu da izadju iz strukture za vreme epidemije, jer svako ko izadje, moze vec na ulici da zakaci virus i da dve nedelje nema simptome, a da za to vreme zarazi stare, veoma poslozne infekciji! Naravno, najlakse je naci zrtvenog jarca i na njega svaliti krivicu! Posle gastarbajtera, sad je red na lekare i direktore starackih domova!
  • Stanoje

    15.04.2020 11:02
    Nije ni Milovan Bojic uhapšen. Zašto onda ovaj čovek jeste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.