Jovanović: Očigledno da drastične mere ne postižu cilj

Penzionisana profesorka Medicinskog fakulteta i pulmolog Dragana Jovanović ocenila je kao prilično nelogično to da su upravo osobe koje najviše poštuju sve mere izolacije, stariji i bolesni, neopravdano najviše uskraćeni, ukidanjem slobode izlaska makar u nekom periodu dana.
Jovanović: Očigledno da drastične mere ne postižu cilj
Foto: 021.rs
"Ove drastične mere potpunog zatvaranja po par dana očigledno ne postižu cilj kod populacije zbog koje su ustanovljene i kojoj su namenjene, a pritom imaju već loše psihofizičke posledice po veliku većinu upravo ljudi koji dosledno poštuje sve preporuke izolacije", istakla je Jovanović za list "Danas".
 
Prema njenom mišljenju, prodor virusa u zdravstvene ustanove nije se mogao sasvim sprečiti, jer se to dešava u svim zemljama.
 
Međutim, nedovoljno ozbiljan pristup struke u početku oko neophodnih mera prevencije infekcije pa time i same bolesti, i oko mera obezbeđenja odgovarajuće zaštite za medicinsko osoblje, značajno je uticao na ulazak virusa u zdravstvene ustanove, konstatovala je Jovanović. 
 
Dodajmo da je dr Jovanović ranije za N1 rekla da ovo, ako može, ne sme da traje predugo. 
 
"Postoje, osim psihičkih, fizičke promene koje slabe imunitet. Opada imunitet ljudima koji ne šetaju, nisu napolju, treba i o tome razmišljati, biti oprezan, da ne sme da traje predugo ako može, da se ne ugrozi još više populacija", rekla je ona.
  • milicica

    16.04.2020 15:19
    dosta vise
    Belorusije. Gospodo slavna i pametna zapitajte se kad je pocela sa objavljivanjem i koliko je objavila kao i neke druge zemlje.
  • Worldometers

    16.04.2020 13:00
    @Podbarac

    Vise verujem worldometer.com nego tebi .
    A tamo kazu da smo trenutno od 194 zemlje pogodjene pandemijom trenutno na 39 mestu po broju zarazenih i 23 po broju preminulih .
  • Lune

    16.04.2020 12:21
    Mnogo bih dotičnu više cenio da se prijavila da pomogne pošto je lekar pulmolog u penziji. Ali to joj se izgleda ne mili. Nama će da spočitava kakve su mere a nije kadra da se sama približi i kao lekar pomogne bolesnima. Ne podnosim licemere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.