Smene i ostavke u Kriznom štabu Valjeva

Na čelu Stručno-operativnog tima za suzbijanje epidemije korona virusa koji je formirao Krizni štab za vanredne situacije u Valjevu u kratkom vremenskom periodu došlo je do nekoliko smena i ostavki.

Sa blizu 150 lica zaraženih korona virusom, Valjevo je u redu gradova u Srbiji pogođenijih epidemijom.

Prva smena

Krizni štab za vanredne situacije na čelo Stručno-operativnog tima za suzbijanje pandemije korona virusa, najpre je sredinom marta postavio Mariju Gavrilović, epidemiološkinju i direktorku Zavoda za javno zdravlje u Valjevu.

Ubrzo je usledila njena smena na sednici na kojoj nije prisustvovala, jer je tada bila u izolaciji, a da je smenjena Gavrilović je, kako je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdila, videla u medijima.

Stručno-operativni tim broji sedam članova, a čine ga predstavnici zdravstvenih i inspekcijskih ustanova u gradu, kao i predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Drugo postavljenje i ostavka

Na mesto rukovodioca ovog stručnog tela početkom aprila je postavljena Branka Antić, specijalistkinja opšte medicine i direktorka Doma zdravlja u Valjevu.

Međutim, Antić je nedugo potom, nakon desetak dana dala ostavku na to mesto, pa je Štab na čelo Stručno-operativnog tima ponovo vratio Mariju Gavrilović.

Treći korak: Ostavka i vraćanje

"Ja to naravno nisam prihvatila, a niko me pre toga ništa nije pitao. Prosto ne vidim svrhu da vas neko tako smenjuje i postavlja, a ono što ja želim da radim je moja struka", rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Marija Gavrilović.

Branka Antić u telefonskom razgovoru za RSE objasnila je da je dala ostavku jer je ona mislila da treba samo da menja svoju koleginicu dok je ona u izolaciji i dodala da sada nije vreme za razmirice i rasprave i da to treba ostaviti kada epidemija prođe.

U međuvremenu je na mesto rukovodioca Stručno-operativnog tima postavljen Zoran Živković, zamenik gradonačelnika, a o celoj situaciji upoznato je i nadležno ministarstvo.

Tekst u celini pogledajte na sajtu RSE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija