Stigla nova medicinska oprema: maske, toplomeri, skafanderi za ustanove

Avion sa medicinskom opremom sleteo je danas na Aerodrom "Nikola Tesla".
Let je pomogla Evropska unija, a avion sa medicinskom pomoći dočekali su premijerka Ana Brnabić, šef Delegacije EU za Srbiju Sem Fabrici i ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović.
 
Brnabić je tom prilikom iskazala zahvalnost ambasadoru Fabriciju, Delegaciji EU u Srbiji, našim partnerima iz EU i zemljama članicama Unije koje su donirale novac ne samo za ovaj let, već i za najveći deo medicinske opreme koji je njime dopremljen.
 
"Reč je, pre svega, o zaštitnim medicinskim maskama, beskontaktnim toplomerima, zaštitnim odelima, kao i o približno 200.000 medicinskih skafandera koje smo kupili sami iz budžeta Republike Srbije za zdravstvene radnike", precizirala je premijerka.
 
Prema njenim rečima, skafanderi će biti namenjeni i za zaposlene koji rade u gerontološkim centrima i ostalim ugroženim ustanovama, gde je neophodno da imaju potpunu zaštitnu opremu.
 
Brnabić je prenela zahvalnost ministarki Joksimović i njenom timu, koji neumorno rade na tome da sa Evropskom unijom organizujemo ovu neophodnu pomoć i podršku.
 
"Takođe, zahvalnost se odnosi i na to što je dogovoreno da približno 93 miliona evra iz opredeljenih sredstava IPA sada bude preusmerno za hitnu medicinsku pomoć, kao i za približno 78 miliona evra za oporavak Srbije, što je suma bez one pomoći koja će dolaziti kao direktna podrška Zapadnom Balkanu", ukazala je predsednica Vlade.
  • Novosadist

    18.04.2020 17:05
    Ima informacija
    https://www.flightradar24.com/2020-04-18/03:09/108x/B742/245fd361

    E sad zašto Boeing 747-281B(SF) nema oznaka, ni zelje porekla, a pojavljuje se na sat. praćenju
    tek pri izlasku iz vazd prostora Kazahstana u 03:09 UTC , to znaju ovi što su ga čekali.
    ...valda tako treba...
  • iguman

    18.04.2020 16:34
    Jbga
    propade mu samolet po opremu. Uvek mu neko umece klipove.
  • Singer

    18.04.2020 13:14
    EU-Đi-Ping-Ding-Dong...
    Gde li će dobar deo TIH para završiti, maajko mila...
    Kooo to zna... C c c....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.