Interaktivni grafikoni: Virus korona i Srbija u poređenju sa drugim zemljama

U svetu je gotovo 2,5 miliona ljudi zaraženo virusom korona, preminulo je više od 165.000 ljudi, a žrtava, nažalost, ima i u Srbiji.
Interaktivni grafikoni: Virus korona i Srbija u poređenju sa drugim zemljama
Foto: 021.rs
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zaraženo 6.630 osoba, njih 125 je preminulo, dok ih je 870 izlečeno.
 
Internet publikacija "Our world in Data" (Naš svet u podacima) objavljuje grafikone u vezi sa virusom korona, koji vam omogućavaju da pratite razvoj situacije sa pandemijom u vašoj zemlji u odnosu na ostale. 
 
 
Klikom na dugme "play" (pored datuma) možete da aktivirate interaktivni grafikon koji će vam pokazati kako je rastao broj preminulih u Srbiji i drugim zemljama. 
 
Na grafikonu (ispod) možete da vidite i stopu smrtnosti u Srbiji i, na primer, najpogođenijim zemljama poput SAD, Španije, Italije i Belgije. Dok je u Srbiji stopa smrtnosti 19. aprila 1,22 odsto, u Belgiji je ta stopa mnogo veća - 14,76 odsto. U Italiji, gde je krivulja u opadanju, stopa 13,22 odsto, Španiji 10,44 odsto, a u SAD, u kojoj ima najviše mrtvih, stopa je 5,36 odsto.
 
 
Grafikoni pokazuju i broj zaraženih u odnosu na broj onih koji su testirani, pa se može videti da u kom delu se nalazi Srbija u odnosu na neke druge evropske zemlje.
 
 
U narednom grafikonu možete da pogledate kako države iz bivše Jugoslavije nastoje da izravnaju krivu zaraženih od virusa korona. Kriva kod većine država opada, a usporeni rast broja novozaraženih evidentiran je i u Srbiji.
 
  • dragan perković

    21.04.2020 00:30
    A
    Hrvatska danas 0 mrtvih.
  • Čika Jova

    20.04.2020 23:49
    Sve se smiruje
    Cela situacija se smiriju u SRB,ESP,ITALYA......
  • Lider regiona

    20.04.2020 23:01
    Znao sam da smo najbolji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija