Novinari se vraćaju na konferencije Kriznog štaba, ali u posebnom režimu

Novinarima će od utorka ponovo biti omogućeno prisustvo na konferencijama Kriznog štaba, ali u posebnom režimu.
Novinari se vraćaju na konferencije Kriznog štaba, ali u posebnom režimu
Foto: Pixabay
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je mera ukidanja prisustva novinara na konferencijama za medije Kriznog štaba doneta zbog toga što je epidemije virusa korona u šestoj nedelji bila na vrhuncu i da je to učinjeno kako bi se zaštitili sami medijski radnici.
 
Svi mediji mogu da prisustvuju manifestacijama i događajima na otvorenom, dok će u zatvorenom prostoru morati da se ograniči njihov broj.
 
"Plan je da, radi zaštite svih, jednog dana konferencija za novinare bude u prisustvu novinara televizija i novinskih agencija, a sutradan da konferencija za medije bude u prisustvu novinara štampanih medija i internet portala. Na taj način mislimo da ćemo smanjiti gužvu i mogućnost velikog broja kontakata između novinara u zatvorenom prostoru. U utorak je prisustvo omogućeno, dakle, televizijama i novinskim agencija, a u sredu su pozvani novinari štampanih medija i internet portala", poručio je Gojković.
 
Ovo se odnosi na novinare redakcija, a prisustvo fotoreporterima i simateljima i dalje neće biti dozvoljeno.
 
Gojković je napomenuo da pitanja pojedinih redakcija nisu bila razlog za zabranu prisustva medijima na konferencijama Kriznog štaba.
  • realno

    20.04.2020 19:35
    Oni ne znaju gde udaraju, ali su zato u svojoj bahatosti neviđeno samouvereni. Njihove odluke su konfuzne, neusklađene i nepromišljene zato što su nekompetentni i uljuljani u osćej da im niko ništa ne može.
  • Ceni

    20.04.2020 19:34
    Cemu novinari?
    "S"
    Cemu novinari koji se interesuju za AV, lazu o KCV, izmisljaju "izvore" . . .beda od profesije!
  • S

    20.04.2020 18:00
    Aman vise,hoce li neko reci sta je to krizni stab i cemu sluzi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.