Kisić Tepavčević: Izvesno je da će se virus vratiti na jesen

Doktorka Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da virus slabi dolaskom toplijeg vremena, ali da je izvesno da će se pojaviti na jesen.
"Tačno je da na većoj temperaturi može da opstane kraće. U letnjim uslovima će socijalno distanciranje biti mnogo efikasnije", rekla je ona u emisiji Fokus na B92.
Prema njenim rečima, kolektivni imunitet jača i uz visoke temperature virus će slabiti.
 
"Vrlo je izvesno da će se virus ponovo javiti na jesen, ali nikada ne može da se ponovi ovako. Teoretski može da mutira i da se ponovo javi novi virus, ali nema on toliku sposobnost antigenske mutacije, kao virus gripa", rekla je Kisić Tepavčević.
 
Ona je dodala i da će se strategija za jesen praviti u odnosu na to kakav bude bio kolektivni imunitet.
  • Pomoć

    21.04.2020 09:09
    @Somborac Gospodine, granice nisu bile zatvorene niti krajem januara niti tokom februara, niko vas nije sprečavao da napustite zemlju te je stoga nejasno na koji ste to način neuspešno "pokušavali napustiti ovu državu od kraja januara". Iako me ne bi puno začudilo da ste zaista toliko nesposobni, ipak sam utiska da je ovde posredi samo vaša patološka potreba da lažete i oko sebe širite lažnu patetiku.
  • Vest

    21.04.2020 07:13
    @milanm 20.04.2020 • 21:35
    @Vest


    Ti si moj idol .
    Od sada citam samo tvoje komentare .
  • Službenik

    20.04.2020 23:29
    Stručnjaci
    Stručnjaci su izgleda zaglibili ovde da daju komentare. Niko vas izgleda ništa u kući ne pita pa ste našli ovde da se istresate i dajete političku konotaciju svemu. Sve se vidi, sva nemoć i neznanje. Infantilni i nedgovorni prde u vetar. Ionako nije važno kad se na sreću ništa ne pitate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija