Policijski čas od danas kraći za jedan sat, penzionerima dozvoljene šetnje od pola sata

Odlukom Vlade Srbije od danas, policijski čas, umesto u 17 časova, počinjaće u 18 časova, i trajati do narednog jutra u 5 časova.
Policijski čas od danas kraći za jedan sat, penzionerima dozvoljene šetnje od pola sata
Foto: 021.rs
To je jedan korak u ublažavanju mera uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona.
 
Građani stariji od 65 godina od danas će moći da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u trajanju od pola sata. Penzioneri će pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.
 
Zelene pijace od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja virusa. Opširnije kako će raditi pijace u Novom Sadu OVDE.
 
Od danas je takođe dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom...
 
Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od danas, 21. aprila.
 
Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.
 
Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.
 
Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.
  • Zivana

    23.04.2020 09:26
    Penzioneri
    Na sve ove mere za penzionere
    NO COMMENT!
  • DusanB

    21.04.2020 09:43
    Danas
    Opet korzo po gradovima . Da li mi stvarno treba da dozivimo ' Italijanski ' scenario da bi se opametili ? Ovde se, izgleda, vodi neki inat , pa makar i na svoju stetu . Nismo samo mi uveli neke ' mere ' . Guglajte malo .
  • f

    21.04.2020 09:42
    @Limun 21.04.2020 • 09:12
    @...
    "Svaki indijanac kog ne zarezuju za suvu šljivu, natuca jezik i nema nijednu drugu zanimaciju rado otvara portale iz države odakle je otišao i to iz više razloga. Prvo može da razume pročitano, drugo može da glumi frajera, treće hrani zgaženu sujetu, četvrto ionako nema šta drugo da radi, ..."

    sta ces kad nisu svi kao ti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.