Lončar: Dobro je to što Željko Mitrović deli bolnicama vizire

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da misli da je dobro to što vlasnik TV Pink Željko Mitrović obilazi bolnice po Srbiji i deli zaštitnu opremu.
Lončar: Dobro je to što Željko Mitrović deli bolnicama vizire
Foto: 021.rs
Kako je rekao, u situaciji kad ne postoji lek i neizvesno je kad će biti vakcina, bitno je da svako pokuša da pomogne.
 
"Imate opciju da se povučete, sakrijete da sve ovo prođe i da kasnije izađete i kažete da ste general i održite sva predavanja. Ja poštujem ljude koji se nisu sakrili i aktivniji su nego što su bili, jedan od njih je Željko Mitrović i nekome možda ne odgovara što on deli te vizire, ja mislim da je to dobro. Nije se sakrio, aktivniji je nego ikad i pokušava da pomogne jer nema leka i poštujem svakog ko se bori i želi da pomogne. Bez obzira na sve, ovo je specifična situacija, ne treba da se prepucavamo oko nebitnih stvari, treba da pričamo o stvarima koje mogu da pomognu", rekao je Lončar.
 
Podsetimo, Mitrović poslednjih dana obilazi zdravstvene ustanove sa "Pinkovim konvojem solidarnosti", a ne postoje informacije da se ova isporuka radi u koordinaciji i uz odobrenje svih ovih ustanova.
 
Mitrović istovremeno na društvenim mrežama promoviše nadrilekarske metode lečenja, što je danas naišlo na osudu Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA).
 
"Iza ovog otkrića (ozonizacija krvi) stoji ni manje ni više nego jedan vlasnik televizije koji ne samo da se nikada nije bavio naučnim radom u oblasti medicinskih nauka, da ne govorimo o užim naučnim oblastima poput virusologije, već nema ni najosnovnija medicinska znanja. Budući da je nadrilekarstvo fenomen koji postoji, od kad postoje i bolesti, u svim modernim državama zakonom je uređena krivična odgovornost za ovakvu vrstu delatnosti", navodi se u saopštenju MASA.
  • Slon

    22.04.2020 05:10
    Jel to znaci da njegov sin moze opet nekog da pregazi?
  • Vsns

    21.04.2020 22:05
    Mozda bi bilo bolje da je platio porez koji ste mu odpisali.... bilo bi dovoljno novca i za vizitre i za lecenje dece i za resporatore...
  • Dobro

    21.04.2020 21:43
    Je
    Sto narod jos nije svestan ko ga vodi o gde/pravac farma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.