Trivan: Planeta manje zagađena, vode i vazduh su čistiji

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan ocenio je danas, na Dan planete zemlje, da je u vreme pandemije korona virusa briga za zdravlje čoveka više nego ikada aktuelizovala pitanje zdravlja planete.
Trivan: Planeta manje zagađena, vode i vazduh su čistiji
Foto: 021.rs
Svetska zdravstvena organizacija je i pre pojave kovida 19 upozoravala da će klimatske promene uticati na pojavu i širenje zaraznih bolesti, ocenio je Trivan.
 
Vesti i satelitski snimci iz različitih delova sveta ovih dana svedoče da je planeta manje zagađena, da su čistije vode i vazduh jer je, zatvaranjem fabrika, smanjivanjem industrijske aktivnosti i saobraćaja, smanjeno emitovanje gasova koji utiču na zagađenje i klimatske promene, navodi se u pisanoj izjavi Trivana.
 
Trivan podseća da je Srbija počela promene u životnoj sredini, odlučna je da sistemskim i doslednim merama efikasno rešava ekološke probleme.
 
"Izradili smo veliki broj projekata, poslali u Brisel Pregovaračku poziciju za Poglavlje 27, završili i u proceduru uputili Nacrt zakona o klimatskim promenama", podsetio je on, saopštilo je Ministarstvo.
 
Ujedinjene nacije proglasile su 22. april kao Dan planete Zemlje, kako bi ljudskoj civilizaciji uputile opomenu da mora da promeni odnos prema planeti koju sistematski uništava ugrožavajući i svoj opstanak.
  • Zos

    22.04.2020 07:42
    Ovaj ministar trabunja, kao i uvek.
  • Scotch Bonnet

    22.04.2020 07:21
    Ministre lepo od vas što se povremeno budite iz kome i uočljavate očigledno.

    Nego, šta je sa trovanjem ptica i pčela?

    Neki podatak? Neka akcija? Šta je preduzeto?
  • Неко

    22.04.2020 06:23
    Министар је дилетант. https://m.youtube.com/watch?v=pEksqL2v8r0&feature=youtu.be

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.