Lončar: Dalje mere zavise od rezultata, realno je da sutra objavimo trajanje policijskog časa za vikend

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba da dalje mere u borbi protiv virusa korona zavise od rezultata, kao i da je realno da se sutra sazna trajanje policijskog časa za nadolazeći vikend.
Lončar: Dalje mere zavise od rezultata, realno je da sutra objavimo trajanje policijskog časa za vikend
Foto: 021.rs

“Radi se analiza i sutra je realno da znamo od kad do kad će biti policijski čas sledećeg vikenda. Molim građane za razumevanje jer moramo mnogo faktora da uzmemo u obzir da bismo doneli takvu odluku”, naveo je Lončar.

Kako je ocenio, dalje mere zavise od rezultata.

“Kakvi budu rezultati takve će biti mere. naši stručnjaci razmatraju te mogućnosti i šta je ono što bi dalo najbolji rezultat. Ne treba da gledamo kakve su mere već šta treba da uradimo da bi bio bolji rezultat. MI kad bismo bili odgovorni i disciplinovani ne bi nam bile potrebne nikakve obavezujuće mere”, smatra ministar.

Član Kriznog štaba dr Goran Stevanović naveo je da današnje brojke (OVDE) govore u prilog tome da preduzete mere daju svoje rezultate.

"Izuzetno je bitno da imamo sve manje obolelih u odnosu na ukupan procenat testiranih. Ali ni u kom slučaju ne treba da se zavaravamo da se epidemija završila. Ona je pod kontrolom, ali će trebati još izvestan period velikog opreza i poštovanje svih mera da bi ovaj trend uspeo da se održi. Ovo je dobro, ali i dalje nema opuštanja", naglasio je Stevanović.

I imunolog Srđa Janković smatra da je pozitivan trend suzbijanja epidemije očigledan.

"Ipak, moramo da nastavimo kao što smo da sada i ako je moguće još čvršće da sprovodimo mere. Moramo do kraja da budemo, smotreni, skoncentrisani, solidarni i odgovorni", ocenio je on.

Na konferenciji Kriznog štaba rečeno je i da je vrlo mali broj preminulih pacijenata koji nisu imali komorbiditete, ali da tek treba da se urade dodatne analize. Lekari su istakli i da se u broj smrtnih slučajeva pacijenata koji su bili zaraženi virusom korona računaju samo oni pacijenti kod kojih je smrt bila posledica bolesti COVID-19, a ne pridruženih bolesti.

  • uh

    23.04.2020 08:25
    Nikog više nije briga hoće biti ili neće i koliko će trajati policijski čas, više se ni po radnjama ne guramo, nije nam ni u kućama neprijatno, što im sve potpuno kvari užitak.
    Meni ih malo žao. Mislim, jasno je svima da ništa od svega ovoga nije imalo veze sa epidemijom, nego iživljavanjem, sadizmom, utvrdjivanjem i pokazivanjem moći... Mora da je bilo jako slatko, ali to je sad prošlo. Znate ono kad je pred jutro, i najbolja žurka u životu se polako završava, svi su umorni i izduvani, ide se kući, ko zna kad će se nešto ovako dobro ponoviti... Tako je sad njima pa imajte malo razumevanja.
  • Nema

    22.04.2020 21:03
    To veze
    Sa stanjem nego sa vasim izivljyvanjem
  • aleks

    22.04.2020 18:15
    Pa bio red da objavite pre nego vikend pocne...mislim, ljudski je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija