Policijski čas ovog vikenda od petka do ponedeljka, za prvomajske praznike najverovatnije od četvrtka

Predstojećeg vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka do 5 časova ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas.
Policijski čas ovog vikenda od petka do ponedeljka, za prvomajske praznike najverovatnije od četvrtka
Foto: 021.rs
To je danas potvrdio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će najverovatnije i ovog vikenda policijski čas biti od petka u 18 časova do ponedeljka u 5 časova. Vučić je rekao da su stručnjaci rekli da ne sme da bude popuštanja bar još dve nedelje.
 
S druge strane, konačna odluka o trajanju policijskog časa za prvomajske praznike još nije doneta, ali se nezvanično kao najrealnija navodi opcija produženog policijskog časa - od četvrtka, 30. aprila u 18 časova, do ponedeljka, 4. maja, do 5 časova ujutru.
 
Takođe, preovlađuje i stav da se pitanje eventualnog ukidanja vanrednog stanja nađe na dnevnom redu tek posle Đurđevdana, 6. maja.
 
Mere koje su donete u borbi protiv pandemije  donekle su ublažene, pa je tako zabrana kretanja radnim danima skraćena za jedan sat i sada traje od 18 sati do 5 časova ujutru. 
 
Takođe, najstarijim građanima dozvoljen je izlazak napolje tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom, od 18 do 1h, u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.
 
Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad preduzetnika poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.
 
Druge radnje trebalo bi da budu otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Reč je o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita. Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Komentari 144

  • Nina

    26.04.2020 22:30
    Nina ka KFC
    Stepen razumevanja je razlicit kod svakog!
    Ono sto ti ja hocu reci vredi samo onoliko koliko ti mozes da shvatis!
  • KLF

    26.04.2020 10:19
    Još se nije našao inteligentan čovek koji bi odvalio da 'nema pogrešnog mišljenja', to je stav samo onih koji misle budalaštine. Zato idiot i nije štetan jer je idiot, nego jer misli da nije.
  • Nina

    25.04.2020 17:11
    Ne postoje pogresno misljenje
    vec misljenje koje se ne slaze sa nasim!
    Imamo deo stanovnistva koji je nezadovoljani ama bas "svim "merama koje je uvela vlast i koja je stalno proziva...
    Provokacije, neumesne kritike bez argumenata...
    a usput vredja intelekt i onih koji misle i oglasavaju se drugacije!
    Kad je sve tako lako i jednostavno ,kad neverujete strucnim licima, a znate ...
    hajte pa nama predstavite svoju platformu i mere za recidiv koji
    ako je verovati svetu u okolini vec kuca na vrata,
    pa da na nekim od buducih izborima glasamo za vas!
    Od mera ocekujemo svrckanje,zabave, setnje i sve sto se guzici naumi!
    24 sata to se podrazumeva!



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija