Mihajlović: Država će pomoći Er Srbiji

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je danas da se dosadašnje štete zbog pandemije u sektoru transporta procenjuju na između 120 i 140 miliona evra.
Mihajlović: Država će pomoći Er Srbiji
Foto: 021.rs

Kako kaže, procene su da bi do kraja godine šteta mogla da dostigne i više od 700 miliona evra.

"Najveću štetu je pretrpeo putnički saobraćaj, posebno vazdušni, i tu ne govorimo samo o Er Srbiji, već i o našim aerodromima. Dosadašnji gubici Er Srbije iznose oko 35 miliona evra, a kao država ćemo naći način kako da toj kompaniji pomognemo jer je ona vitalna karika u našem vazdušnom saobraćaju. Pokazalo se i tokom ove krize koliko je važno da imamo nacionalnog avio-prevoznika, budući da je od početka vanrednog stanja Er Srbija prevezla oko 13.000 naših državljana", rekla je Mihajlovićeva gostujući u emisiji "Osvrt" na televiziji B92.

Mihajlović je rekla da kriza izazvana pandemijom korona virusa znači da će morati da se menjaju mnoge politike, pre svega u oblasti zaštite životne sredine, javnog zdravlja i bezbednosti.Ona je istakla da ćemo iz ove krize izaći mnogo pametniji, odnosno da ćemo uspeti da učinimo mnogo efikasnijim svoje sisteme, pogotovo one koji su se pokazali kao osetljivi, kao i da ćemo morati da menjamo neke svoje politike.

"Moramo mnogo više da se okrenemo zaštiti životne sredine i da razmišljamo o tome da bezbednost nije samo kupovina naoružanja, nego je to i bezbednost ljudi, hrane i vode", rekla je Mihajlovićeva gostujući u emisiji "Osvrt" na Televiziji B92.

Naglasila je da nijedan veliki projekat u infrastrukturi nije zaustavljen zbog epidemije i zahvalila je radnicima na velikom radu i požrtvovanosti.

Ukazala je da je bilo određenih problema zbog epidemije korona virusa, ali da su oni prevaziđeni i da na najvećim gradilištima ne nedostaje ni radnika, ni opreme, ni repromaterijala.

"Kašnjenje od jedan, tri ili pet meseci nije strašno kad na planeti tri i po milijarde ljudi ne radi, a najvažnije je da svi budu zdravi i bezbedni", kazala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je naglasila da, uprkos preusmeravanju dela sredstava za podršku zdravstvenom sistemu, nijedan veliki projekat neće trpeti, da se svi izvedeni radovi uredno plaćaju i da se u potpunosti prati plan za povlačenje novca iz kredita za infrastrukturne projekte.

"To je važno i za naša preduzeća koja rade na njima, da znaju da neće imati nikakvih problema da dobiju novac za radove", rekla je Mihajlovićeva

  • Tinkerbell

    23.04.2020 19:58
    Nismo ni sumnjali, gospoja, to je firma od životnog značaja za zemlju Srbiju.
  • kiki

    23.04.2020 19:53
    opet ce vas tuziti, a mi cemo placate. Er Srbija nije drzavna kompanija budale jedne
  • Gorki

    23.04.2020 19:40
    Neću psovat
    Samo bih se zahvalim i da pomenem mamu Vam, te svu ostalu bagru koja će se ovajditi, umesto zdravstvo, koje ste opljačkali, da popravite.
    Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija