Od ponedeljka rade frizeri, teretane i međugradski saobraćaj

Od ponedeljka, 27. aprila, počeće sa radom frizeri, teretane i pijace na zatvorenom prostoru, saopšteno je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba.

Kako je naveo epidemiolog dr Predrag Kon, ovi objekti će obavljati posao uz dodatne mere predostrožnosti i dezinfekciju, vodeći računa o socijalnoj distanci unutar objekata. Preporučeno je da, gde je to moguće, objekti obavljaju delatnost po principu zakazivanja.

Takođe, rečeno je i da će penzioneri danas i u nedelju od 18 časova do 1h imati pola sata za šetnju, ne dalje od 600 metara od mesta stanovanja.

Od sledeće nedelje penzioneri će imati jedan sat u tom istom intervalu, a ponovo će biti u funkciji i međugradski saobraćaj.

  • Daca

    26.04.2020 03:55
    Ludacu
    U teretanu sa maskama i rukavicama???? Pa vi ste stvarno ludi,ozbiljno se pozabavite vasom psihom. Moglo je ovo jos sacekati pa ako virus slabi kako kazete,polako se vracati u normalu,bez maski i rukavica jer ako nas ceka drugi talas kako vi to predvidjate zasigurno,bolje da kroz narod prodje sada. Mada kada ste vi u pitanju,covek treba samo da se prekrsti i pomoli Bogu.
  • drenovina

    26.04.2020 02:14
    U PRIRODU, A NE TERETANU
    Toliko glupa odluka o teretanama, da smo ga ugasili. U mom kraju u NS (Detelinarska pijaca) zena ima neki improvizovani sportski klub. Drzala je "treninge" i kad je bilo strogo zabranjeno. To je malo skloniste u suterenu stambene zgrade. To skloniste nema ni prirodnu ni mehanicku ventilaciju, nema mokri cvor, wc, svetlosti i UV zraka koji bi eventualno suzbili virus. Ne znam kako moze da se izvrsi dezinfekcija prostorije, ako pouzdano znam da podrum nema ni vodu, nego nose flasice vode iz gepeka za ciscenje podova. Da stvar bude gora, da bi se uslo u to skloniste, morate uci preko ulaza zgrade. Dakle, pod rizikom su i ljudi koji ne odlaze u tu "teretanu". LJudi, idite u prirodu, na dzoging, brzo hodanje, jogu, pilates na otvorenom. Ko hoce, moze napraviti i svoju teretanu!
  • Sizif

    25.04.2020 00:00
    ?
    Niko vas ne tera u teretanu. Ne brinite tudju brigu. Ići ću da treniram. Ako se razbolim, ostaću kod kuće dok ne prodje, pa opet u teretanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.