Preminulo još petoro pacijenata, ukupno 8.042 zaraženih virusom korona u Srbiji

U Srbiji je od virusa korona u protekla 24 sata preminulo još petoro osoba, tri žene i dva muškarca, dok je novozaraženih 263.
Preminulo još petoro pacijenata, ukupno 8.042 zaraženih virusom korona u Srbiji
Foto: Marija Erdelji
Ukupan broj zaraženih je 8.042, a njih 3.044 je hospitalizovano.
 
Kako je rečeno na konferenciji za medije, 85 pacijenata je na respiratorima, a ukupno je izlečeno 1.182 građana.
 
Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 4.365 osoba. Od početka epidemije u Srbiji je testirano 64.303 građana.
 
Od početka epidemije u Srbiji je preminuo 156 pacijenata od posledica zaraženosti virusom korona.
 
Stopa smrtnosti do sada je 1,94 odsto.
 
Ukupno je zaraženo 545 zdravstvenih radnika.
  • Vlada

    27.04.2020 08:45
    @@
    Biće da je takođe relevantan podatak da je ovoj vlasti korona ušla u mnoge ustanove pod njenim rukovodstvom - bolnice, staračke domove, kasarne, policijske stanice - pa će zato i onaj prvi broj i dalje veselo da raste.
  • @@Steva

    26.04.2020 21:21
    Koješza! Kriva je zaravnjena jer se ne menja mnogo broj novozaraženih. SAMO to se računa, kada je kriva u pitanju. Nikakve veze nema broj testiranih sa tim!
  • @XyX

    26.04.2020 21:19
    Na istom sajtu je i JEDINI relavantni podatak, do daljnjeg, a to je broj preminulih na milion stanovnika. Pažljovo pogedajte statistiku. Svi ostali podaci za sada ne znače mnogo, jer su metodološke razlike prevelike. Uvek je bolje imati manje preminulih, ali je i te kako bitno da li imate pola miliona stanovnika i 100 preminulih, ili sto miliona stanovnika i sto preminulih Smešno je uopšt6e i raspravljati o statistici sa ljudima koji nemaju pojma o metodologiji konkretne obrade podataka. Ali, na ovom sajtu je najvažnije pljuvati po Srbiji, pa eto... uživajte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.