Podnosi se peticija za zabranu rijalitija, najavljen performans ispred Vlade Srbije

Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) predaće u ponedeljak Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić peticiju sa 60.000 potpisa kojom se zahteva zabrana rijaliti programa u toku vanrednog stanja, saopštilo je to udruženje i za 13 časova najavilo performans ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.
Podnosi se peticija za zabranu rijalitija, najavljen performans ispred Vlade Srbije
Foto: Pixabay
Peticijom koja se traži zabrana snimanja rijaliti programa u skladu sa postojećim važećim propisima, uz obavezu da televizije sa nacionalnom frekvencijom dnevno u periodu od 08:00 do 22:00 emituju minimum jedan sat naučno-obrazovnog programa, jedan sat kulturno-umetničkog programa, jedan sat dokumentarnog programa, pola sata programa za decu, pola sata programa za maloletnike.
 
"U toku vanrednog stanja zabrana okupljanja je važila za Narodnu Skupštinu, novinarima je takođe bila u jednom momentu uskraćena mogućnost direktnog postavljanja pitanja, građani su masovno hapšeni zbog nepoštovanja mera, čak i onda kada im one nisu bile saopštene, očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije HAPPY i PINK u kojima je tokom pandemije bilo ulazaka učesnika", naglašava u saopštenju UZUS.
  • Ah

    27.04.2020 09:20
    Molim vas, ko će njemu da zabrani bilo šta?Pa on svojim helikopterom sleće u kasarne VS....e da.
  • Sabahudin

    27.04.2020 06:04
    Omerović
    Zašto nešto zabranjivati? Time se uskraćuju slobode koje smo izvojevali odbacivanjem hrišćanskog morala i prihvatanjem prosvetiteljstva. Zabraniti rijaliti značilo bi kao da zabranimo da se švaleramo sa ženinom sestrom ili kumom. Zabraniti rijaliti bilo bi kao da zabranimo da ne zajeb...emo komšiju ili rođaka. Zabraniti rijaliti bilo bi kao da se stidimo SNSa... Rijaliti, Pink, Informer- pa to i jeste Srbija
  • Sonja

    27.04.2020 01:40
    Svako ima pravo da gleda šta hoće ne otima vama od usta. Protiv zabrane, živela Srbija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.