Korisnici doma za stare u Negotinu prebačeni u bolnice

Dom za stare "Radost" u Negotinu ispraženjen je tokom noći, svi pozitivni na virus korona prebačeni su u Niš, a ekipe ruskih stručnjaka i Vojske dezinfikovale su prostorije doma, preneo je danas RTS.
Korisnici doma za stare u Negotinu prebačeni u bolnice
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sedam osoba smešteno je u Kliničkom centru Niš, tri u Niškoj Banji i 37 u kovid-bolnici u Sokobanji.
 
Virus korona je potvrđen kod još jedne osobe, pa je ukupan broj zaraženih u domu "Radost" 49.
 
Počela su testiranja i u dva hostela koji rade kao starački domovi, testirane su 53 osobe, ali testiraju se i svi kontakti zaposlenih u Domu za stare "Radost".
 
I u preostala dva doma za stare u Negotinu danas i sutra biće obavljeno testiranje.
 
Tužilaštvo ispituje da li je bilo propusta u domu za stare u Negotinu
 
Tužilaštvo ispituje da li je i na koji način došlo do propusta u domu za stara lica u Negotinu, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković rekao je da su uočili određene propuste.
 
Član Kriznog štaba i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da će rezultati istrage, čim budu poznati biti saopšteni javnosti, dok će protiv odgovornih biti preduzete i odgovarajuće mere.
 
Pretpostavlja se, inače, da se u tom domu, pored ostalog, nije poštovao nalog da se posao organizuje u 15-todnevnim smenama, kako bi se smanjili kontakti.
  • Stanoje

    27.04.2020 08:13
    Zašto tužilaštvo neispituje propuste Predsednika, Premijerke i Predsednice parlamenta? Oni imaju najveću odgovornost za ovu situaciju i haos koji je nastao, zbog pogrešnih odluka koje se oni donosili. Tužilaštvo u Srbiji danas, funkcioniše gore nego u komunizmu prije 50 godina. Hoću reći danas je više korumpirano i jednoumno. A predsednik neka se ubije od danonoćnog rada i raznošenja medicinske opreme po Srbiji. To je po njemu njegov posao. Pa to neradi ni predsednik Severne Koreje. ALOOOOOO
  • Novosadjanka

    27.04.2020 08:10
    Ponovno testiranje
    "..uzorkovani materijal bio kontaminiran pri prvom testiranju."
    "Prva dva testa koja smo imali 21. aprila, gde su se dve radnice javile sa simptomima, rezultirala su negativnim testom. Tad smo tražili 40 testova, došli su sutradan, odradili su, a posle toga su 32 rezultat juče pristigla, od čega 30 pozitivnih i dva negativna. Zato smo posumnjali, želeli smo da se proveri sve"
    I tako, imamo novo zariste, i moramo da produzimo karantin i pojacamo mere jer , nesmemo da dozvolimo da korona pobedi!
    i tako se zarista , sa "ponovlljenim" testiranjima da se pojavljuju..do dana kada budemo trebali da izadjemo na izbore. Tada ce sve biti ok , onda ce ponovna testiranja da pokazu da su svi negativni i da smo pobedili koronu...ma koga vi za...avate vise?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija