Monahinja manastira Divostin preminula od virusa korona

Monahinja (crkveno ime Ana) koja je bila u manastiru Divostin, Eparhije šumadijske Srpske pravoslavne crkve, kod Kragujevca, preminula je od virusa korona.
Monahinja manastira Divostin preminula od virusa korona
Foto: 021.rs
Ona je tri nedelja lečena u Kliničkom centru Kragujevac.
 
Monahinja Ana (81) je sahranjena u nedelju u porti manastira Divostin, u prisustvu malog broja vernika, sveštenika, porodice i igumanije manastira Anastasije, ćerke preminule.
 
Sve tri monahinje sestrinstva u Divostinu bile su zaražene Covidom-19. Preostale dve su ozdravile i bile su prisutne na jutrošnjoj službi u manastirskoj crkvi.
 
Meštani Divostina kažu da su se "monahinje zarazile krajem marta, kada je Srbin iz dijaspore doneo donaciju, a sestrinstvo ga je zadržalo na zajedničkom ručku, a manastir dugo bio pod nadzorom policije".
 
Manastir Divostin nije zatvoren, vernici dolaze.
  • RMosha

    27.04.2020 12:13
    Smrdoslavija
    Dnevna doza SPC .
  • Aleksandar

    27.04.2020 12:12
    Aha, važi... Korona je uspela ono što niko nije, da iskoreni sve druge bolesti.
  • Džo

    27.04.2020 11:46
    .
    Pokoj joj duši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.