Šarčević: Ekskurzija neće biti pre leta, mature možda u školskim dvorištima

Ministar prosvete Mladen Šarčević govorio je o mogućnostima proslave školskih matura i organizovanja ekskurzija.
Šarčević: Ekskurzija neće biti pre leta, mature možda u školskim dvorištima
Foto: 021.rs
Kako je rekao, učenici će morati da budu razumni i da sačekaju da se priča u vezi sa virusom korona malo relaksira.
 
"Može matura da se proslavi i krajem juna, i 28. (jun) je dobar, Vidovdan. Ako se to radi u školskom dvorištu, u maskama ili možda ne bude maski, ne mora da se ide u hotele. Devojčice i dečaci mogu da se obuku fenomenalno, dođu u školu slikaju se, roditelji imaju uspomenu, skinite se u farmerke i uživajte malo. Ako bude moglo, naravno", rekao je Šarčević.
 
Kada su pitanju ekskurzije, njih sigurno neće biti pre početka leta. 
 
"Govorim o ekskurzijama koje su planirane i plaćene. Mi smo razgovarali sa ljudima iz YUTE i sa ljudima iz Ministarstva za turizam. Jedan od predloga je da se to nekako pretvori u vaučer, pa do to možda porodica koristi za neko letovanje ili da se prebace za neku sledeću ekskurziju ili nešto treće. U svakom, ekskurzije za sledeću godinu planiraju isključivo u Srbiji. Tako je i bilo i do sada, sem maturskih u srednjim školama. Zbog nekog dugoročnog plana, one moraju da budu u Srbiji, ali nije sigurno da će ih biti", zaključio je Šarčević.
  • Ratka

    25.05.2020 12:58
    Da li je ovog coveka sramota,da ovako prica? Da dete obucem za bar 100 e ,da bi se slikao i presvukao u farmerke? A pustili su granice,da ulazi ko i kako hoce,ovo je vredjanje inteligencije.
  • Zana

    28.04.2020 10:00
    ???
    Taj nakvarcani Sarcevic nije imao komp kada je bio mali,pa se sada igra onlajn skole .Stavila bih ja njega da sa 3dece prati onlajn nastavu da vidi kako su se deca savrseno snala i da sve odlicno funkcionise.Funkcionise tako da ce nam deca biti sve gluplja i gluplja,depresivna,anksiozna i sto je najgore asocijalna.Ssvaki normalan covek zna da deci treba SKOLSKA USTANOVA ,drtzenje omiljeni i neomiljeni nastavnici ,mali i veliki odmori.Njemu toplo preporucujem ! da sedi u kuci i ceo dan prati nastavu ,na odmoru nek proseta do teretane sa maskom i imace nevidjen imunitet,taman da zivi kao kornjaca sa Galopagosa.
  • Kiki

    27.04.2020 22:35
    inace vlasnik lanca teretana je njegov sin. Otuda naglo otvaranje teretana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.