Mihajlović: Pokrećemo inicijativu da se nasilje nad ženama prijavi onlajn

Predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da će biti pokrenuta inicijativa da se nasilje nad devojčicama i ženama prijavi onlajn.
Mihajlović: Pokrećemo inicijativu da se nasilje nad ženama prijavi onlajn
Foto: 021.rs
Mihajlovićeva je rekla da je ovaj vid nasilja porastao u vreme pandemije virusa korona u svetu za 30 procenata, dok je u Srbiji tri do pet puta više telefonskih poziva na SOS brojeve telefona za žrtve nasilja.
 
"Bez obzira na naše zakone, bez obzira što se oni zaista primenjuju i dobri su, mi u ovom periodu imamo manje prijava nasilja nad ženama i devojčicama policiji, a mnogo više na SOS telefone ili ka nevladinom sektoru", kazala je Mihajlović na današnjem sastanku sa predstavnicima sigurnih kuća, državnih institucija i drugim partnerima. 
 
Ona je kao razlog za to navela to što žene danas ne rade, sa nasilnicima su u kućama i jako im je teško da se opredele za to da pozovu policiju i prijave nasilje. Poručila je ženama da nisu same i da i one, kao i svako ko primeti nasilje, to treba da prijavi.
  • Mili

    29.04.2020 15:44
    A Vi
    Vi bi trebalo da prijAVite vašeg šefa.
  • Somborac

    29.04.2020 15:07
    Postoji i druga strana price. Licno sam lazni bio optuzen od koleginice da sam je seksualno uznemiravao. Iako je doticna izmenila svoj iskaz, optuzen sam. Smatram da bi zene koje lazno optuzuju muskarce za takve gnusne zlocine, trebale biti kaznjene, jer u ocima javnosti, ako ste optuzeni za silovanje, nijedan sud vas ne moze oprati od javnog mnjenja.
  • cluffas

    29.04.2020 14:41
    Pogresno je formulisano.

    Bolje je da se online prijavi svako porodicno nasilje. Ja poznajem jednu crnogorsku porodicu u NS u kojoj dete ispoljava znake homosexualnosti (tako je rodjeno) i to dete svaki dan trpi ogromno nasilje od svog rodjenog oca. Mama cuti. Dete ima 16 godina i ono nije krivo sto je tako rodjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.