Vulin: U Srbiji niko dinara nije platio lečenje od virusa korona

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji "niko ni dinar nije platio lečenje od virusa korona" i ocenio da toga nema "ni u najbogatijoj zemlji na svetu".
Vulin: U Srbiji niko dinara nije platio lečenje od virusa korona
Foto: 021.rs

"Nijedan hlorokin ovde nije naplaćen i ko god da je došao ili u privremenu bolnicu ili u bilo koju ustanovu zdravstvenog sistema, nije ga niko pitao za knjižicu niti za osnov osiguranja. Da li imaš simptome? Ako imaš, lečiš se kao najbogatiji čovek na svetu", kazao je Vulin u Skupštini Srbije a prenelo Ministarstvo odbrane.

Komentarišući navode pojedinih stranaka opozicije da je vlast pravila "neprijatelje" od srpske dijaspore jer se tokom pandemije masovno vratila u zemlju, ministar je naveo da su svi koji su došli iz dijaspore dobrodošli "jer to su naši ljudi".

"Zbog toga sam ponosan i molim ih da ostanu i vide da je ova zemlja bolja nego one koje su napustili. To ne bi bilo moguće da 2014. godine Vučić nije preduzeo teške reforme, da nismo doneli Zakon o radu zbog koga su tada Vučića razapinjali i protiv mene pravili proteste. Da nije bilo toga, ne bi bilo ove države, koja je u stanju da kupi hlorokin i da ga ne naplati nikome", naveo je Vulin.

Govoreći o međunarodnoj pomoći koju je Srbija dobila za borbu protiv epidemije, ministar je izrazio zahvalnost Kini, Rusiji, Turskoj i EU navodeći da to čini "po vremenu kako je pomoć stizala".

"Veoma sam zahvalan EU što je sada omogućila da možemo da kupujemo njihove medicinske proizvode. Pretpostavljam da sada imaju dovoljno, bilo je potrebno njima a sada su se setili nas, ali priznajem da mi je bilo veoma važno kada je došla kineska i ruska pomoć u trenutku kada je bilo najteže", dodao je Vulin.

  • drago drago

    19.04.2021 12:40
    Laz
    Neistina je ja sam lezao na infektivnom zbog korone 2 dana nemam knjizicu zdrastveno doslo mi 14000 din da platim
  • Zos

    29.04.2020 20:54
    Ceo radni vek narod Srbije plaća zdravstvo, na razne načine. Tako da je besplatno samo u glavi čoveka koji je izbegao služenje vojnog roka.
  • Cocco

    29.04.2020 20:24
    Dijamant margarin, kakve ovo veze ima sa tvojim resorom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.