Za avion potreban negativan test, po sletanju izolacija

Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na korona virus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, prenosi eKapija.

Ministarka je gostujući na Televiziji Prva, rekla da će se u putničkom avio-saobraćaju voditi računa o merama bezbednosti, u skladu sa preporukama lekara.

Ona je apelovala na građane da budu oprezni i ne kupuju avio-karte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu to da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.

Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom potrebno je rešenje Ministarstva i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte, jer nije sigurno kada će letovi krenuti - objasnila je Mihajlović.

Mihajlović je potvrdila da je naša zemlja spremna da otvori avio-saobraćaj, ali da će se to dogoditi u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da za sada nigde nema putničkih letova.

Naši avioni, posada i aerodromi su spremni da započnu letove, ali kako se budemo zajednički dogovarali sa Evropom, tako ćemo i otvarati letove. Po nekim preporukama, govorimo o intervalu između 15. i 18. maja - precizirala je ona.

Prema njenim rečima, avio-saobraćaj svuda u svetu trpi štetu, koja se u Evropi procenjuje na 160 mlrd EUR, dok u Srbiji šteta do sada iznosi približno 30 mil EUR.

  • drr

    01.05.2020 10:55
    da li ima smisla?
    72 sata?! Za to vreme može sto puta da se zarazi. Postoje testovi koji za nekoliko minuta mogu dati rezultate, zašto ne bi takve primenjivali?
  • @@mile

    01.05.2020 08:04
    Bar je lako videti detalje aviona na flightradaru i ima dosta putničkih.
  • V

    01.05.2020 07:40
    samoizolacija?
    da li zaposleni dobijaju rešenje o samoizolaciji - kao opravdanje za nedolazak na posao?

    I kad smo kod toga, da li će ministar, bivši doktor nauka, sada biti 28 dana u samoizolaciji nakon što je bio u Mađarskoj (i to bez maske)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija