Počeo poslednji vikend sa zabranom kretanja

Vlada Srbije je zbog sprečavanja širenja zaraze odlučila da policijski čas traje od četvrtka u 18 do subote u 5 časova ujutru.
Počeo poslednji vikend sa zabranom kretanja
Foto: 021
Tako da se očekuje da će, kao retko kada do sada, brojna izletišta širom Srbije biti prazna i bez posetilaca koji dolaze na uranak. Roštilj, pečenje i ostale prepoznatljive đakonije moraće da se prilagode kućnim uslovima.
 
Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.
 
U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji građani mogu da izađu u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru.
 
Na snazi je i zabrana okupljanja više od dve osobe.
 
Do sada je u našoj zemlji zabeleženo 9.009 slučajeva, dok je 179 osoba izgubilo život.
 
Prethodnih dana je nastavljeno sa popuštanjem mera i pred nama je poslednji vikend tokom kojeg će na snazi biti policijski čas.
 
Juče je rekordan broj ljudi testiran, dok su lekari poručili građanima da ne izlaze za vikend ako ne moraju.
 
Doktorka Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za suzbijanje virus akorona, kaže za RTS da imamo sve više pokazatelja koji govore da je pala aktivnost virusa u našoj populaciji, ali da on uvek može da pronađe put do osetljive osobe, zbog čega svi treba da se ponašaju kao da su potencijalni rezervoari virusa.
 
Potvrđeno je i da će se od 4. maja putnici vratiti u gradski prevoz, ali će važiti nova pravila – u autobuse će moći da uđe samo onaj ko ima masku i rukavice.
  • O.

    02.05.2020 00:02
    Još koji dan i ukinuće načisto zabranu kretanja. Ne valja da smo u kućama u 20:05
  • Gradjanin x

    01.05.2020 12:44
    Da, zabrana kretanja za sve sem za članove navijačke grupe firma, delije i grobare koji još jednom rade prljav posao, ovaj put jako prljav.
  • Пантa

    01.05.2020 10:33
    Оно кад те председник и премијерка критикују јер не слушаш савете струке, а онда их ни oни не послушају. Где престаје разум, ту улазите у Србију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.