Poziv da se bukom iz domova podrže svi radnici u Srbiji

Inicijativa žena Srbije poziva građane da glasnije nego ikada kažu stop kršenju ne samo radničkih, nego i svih drugih ljudskih prava i sloboda i poziva građane da 1. maja bukom u osam podrže sve radnike.
Poziv da se bukom iz domova podrže svi radnici u Srbiji
Foto: Pixabay
Inicijativa je pozvala na podršku za sve otpuštene radnike, bez zaštitne opreme, radnike koji rade bez odmora i dodatne naknade, radnike bez primanja, radnike koji su prinuđeni da ugroze svoje pravo na život zbog egzistencije svoje porodice, radnike koji su svoje pravo na rad uspeli da ostvare tek van granica svoje države, radnike koji su prinuđeni da rade primajući naloge od rukovodilaca čija je jedina kvalifikacija pripadnost jednoj političkoj organizaciji.
 
"Možda će ta buka probuditi sindikate, čiji se predstavnici bore za svoja lična prava i podsetiti ih zbog čega postoje ili će probuditi druge građane koji će sindikate vratiti radnicima. Možda će ta buka ohrabriti radnike da, kada im predsednik države koji nema jedan dan radnog iskustva u svojoj struci objašnjava kako treba da rade svoj posao, kažu - predsedniče mi radimo posao za koji smo školovani i ne treba nam savet od nekoga ko se u našu struku ne razume. Ne samo radnicima, nego i svim građanima Srbije, države u kojoj je navijačka baklja propusnica za kretanje u vreme ograničenja prava kretanja, buka i glas drugih građana ostali su na raspolaganju kao jedino sredstvo zaštite", navodi se u saopštenju.
  • Politicke zene

    01.05.2020 15:02
    Inicijativa zena Srbije je politicki pokret koji je tesno povezan sa PSG i 1 od 5 miliona. Lako se nadje na netu njihova povezanost. Jasno je da je ovo klasicna obmana kojom se, pod plastom toboznje brige za radnike, zeli izdejstvovati masovnost lupanja u serpe. Zato oprez i ne nasedajte na ove jeftine i providne trikove laznih duzebriznika za prava radnika.
  • Trt

    01.05.2020 12:51
    @Neven Ugor

    A ti lepo paljba kući, granice su za vas povratnike otvorene. Večeras ima da lupam još duplo jače, za slučaj da mi neko od vas što bi da se 'odmarate' živi u komšiluku.
  • Joca

    01.05.2020 12:44
    Pozivam da se bukom u 20h podrže prava krompirovih zlatica!

    Na početku je bilo interesantno, a potom se kao i sve u ovoj državi pretvorilo u /%$#"!
    Kada se sve ovo završi organizujte revoluciju i izlupajte one koji su to zaslužili, a ne jadne šerpe.

    Za nedelju dana niko se neće ni sećati da je bio nezadovoljan, a kamoli da će želeti da uzme učešća u nečem.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija