Imunolog Srđa Janković: Ako se ponašamo odgovorno, nemamo čega da se plašimo

Imunolog dr Srđa Janković rekao je danas na konferenciji Kriznog štaba da ukoliko se građani budu ponašali odgovorno, nemaju čega da se plaše.
Imunolog Srđa Janković: Ako se ponašamo odgovorno, nemamo čega da se plašimo
Foto: FoNet

“Mere su ublažene i to ne mora da nas košta skupo ili uopšte pod uslovom da svi shvatimo da kontakti i okupljanja ne smeju da se dešavaju, jer tako ugrožavamo sve što je postignuto”, naveo je Janković.

Kako je ocenio, rano je da steknemo kolektivni imunitet.

“Da smo išli na to danak u ljudskim životima bio bi strahovit i to smo izbegli. Faza ublažavanja mera i silaska epidemijske krive je takođe faza gde aktivno suzbijamo epidemiju”, naveo je Janković i zaključio da problemi nastaju ako postanemo pasivni.

  • EL Patron

    01.05.2020 17:23
    Najodgovorniji
    su komunalni policajci u NS koji rostiljaju za vreme policijskog casa!
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/242119/FOTO-VIDEO-Novosadska-komunalna-milicija-rostilja-tokom-policijskog-casa-u-dvoristu-na-Bulevaru-oslobodjenja.html
  • Beočinac

    01.05.2020 17:23
    Dobro je
    Što virus slabi.
  • JASNO KAO SUNCE

    01.05.2020 17:21
    UMESTO da se uvede OBAVEZA , nosenja zastitne opreme i na OTVORENOM,gradjani se pozivaju da budu odgovorni prema sebi i drugima,a i pare,se trose, SVI znamo da ce uvek biti onih koji nece postovati ni razdaljinu, ama bas nista! OBAVEZA! PA KADA budu svi shvatili da se i ZDRAVE OSOBE mogu zaraziti a da to neznaju, DA su POTENCIJALNI PRENOSIOCI, plus da mogu zaraziti druge, ne noseci maske i ostalo! BILO bi mnogo manje zarazenih! OVAKO SE VRTIMO U KRUG i bice uvek strah da ce se pojaviti jos veci broj bolesnih, jer mnogi NISU ODGOVORNI!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija