Ustavni sud demantovao da ne radi, stranke podneske mogu slati poštom

Ustavni sud Srbije (USS) radi bez prekida i za vreme vanrednog stanja, proglašenog zbog epidemije virusa korona, a rad je organizovan u skladu sa merama i preporukama državnih organa, saopšteno je iz USS povodom tvrdnji da je zgrada Suda zaključana i da USS ne radi od 23. marta.

U skladu sa tim merama i preporukama, a pre svega u cilju zaštite zdravlja građana, kao i zaposlenih u Ustavnom sudu, Sud je od 23. marta 2020. godine, do prestanka vanrednog stanja, obustavio rad kancelarije za prijem podnesaka putem neposrednog kontakta sa strankama, takozvani šalterski rad, navedeno je u saopštenju.

U tom periodu, kako se navodi, stranke Ustavnom sudu podneske mogu predati, kao i do sada, posredstvom pošte, a iz istog razloga, zatvoren je ulaz u zgradu iz Bulevara kralja Aleksandra, dok je i dalje otvoren ulaz iz Ulice arhiepiskopa Danila.

O svemu ovome javnost je upoznata još 22. marta 2020. godine, posredstvom internet stranice Suda, kao i obaveštenjem istaknutim na ulaznim vratima Ustavnog suda, ističe se u saopštenju.

Ustavni su navodi kako su "ne samo netačne nego i tendenciozne tvrdnje da je zgrada Ustavnog suda zaključana i da Ustavni sud ne radi".

"Ustavni sud ostvaruje svoje ustavnosudske nadležnosti i u vreme proglašenog vanrednog stanja, u režimu rada primerenom datim okolnostima. U tom smislu i svi podnesci koji pristižu u Ustavni sud poštom blagovremeno se zavode, formiraju se predmeti i dostavljaju u rad", navodi u saopštenju USS.

  • Oprez

    01.05.2020 21:34
    Postoji razlika između "ići na posao" i "raditi". Sudije Ustavnog suda možda trenutno idu ili ne idu na posao, ali svakako nikada ne rade. Umesto nepokolebljive brane svake neustavnosti i nezakonitosti, naročito one koja potiče od najviših organa vlasti, oni su privezak vlasti, bez hrabrosti da budu ono što bi morali biti.
  • Bobi

    01.05.2020 21:27
    Bobi
    Bitno da rade izvršitelji a ovu bagru iz suda mi građani plaćamo za nerad. Sve je ti ista bagra smišljena da uzima samo novac od naroda. A narod ovca bio i ostao pa blei i lupa u lonce e tako nam svima treba.
  • alalvera

    01.05.2020 20:51
    HAHA,PREKO POŠTE
    Ide kroz manje ruku,moja pošiljka!
    Nego,direktno na šalteru,suda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.