U petak ili ponedeljak poznate mere za one koji žele da uđu u Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u petak ili u ponedeljak "izaći sa jasnom preporukom" o ulasku u Srbiju bez određivanja obaveznog karantina.
U petak ili ponedeljak poznate mere za one koji žele da uđu u Srbiju
Foto: 021.rs
"Očekujem da ili sutra ili najkasnije prekosutra, u petak, Krizni štab ima sledeću sednicu. Mi smo se sastali juče i dogovor je da za sledeću sednicu Kriznog štaba imamo tačno određene mere pod kojima ćemo puštati ljude da ulaze u Srbiju bez potrebe da ostaju 14 dana u karantinu", rekla je Brnabić na pitanje šefa poslaničke grupe SVM Balinta Pastora kada će biti moguće preći granicu bez obaveznog karantina.
 
Brnabić je navela da neće tek tako moći da se uđe u Srbiju, da će oni koji žele da pređu granicu morati da imaju test ili iz svoje zemlje ili ćemo mi raditi testove, ali će im biti omogućeno da ulaze u Srbiju.
 
"Jedino o čemu sada razmišljamo je da li će to biti dokaz da osoba koja ulazi u Srbiju nije zaražena, da li će to biti PCR test u starosti od 24 sata, dakle negativan PCR test, ili ćemo raditi PCR ili brze testove na granicama u Srbiji", rekla je Brnabić na sednici na kojoj poslanici razmatraju Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja.
  • Jovana

    08.05.2020 10:58
    A ko ce taj test (200e) da plati?
  • @Nedodjija

    07.05.2020 11:08
    Pa mi koji želimo da izadjemo na more, pa nas zanima kad se vratimo šta je procedura, da bi znali da organizujemo godišnji. Pa ne može život sad da stane zauvek za sve. Ti kad ceniš da ti je bezbedno da živiš, ti počni tad, makar to bilo nikad, a ja koja počinjem da živim kompletno već sledeći mesec, treba da znam koja su mi zakonska ograničenja u tome.
  • Djoka

    06.05.2020 23:02
    Dolazim po 100 evra i paljba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.