Vlada Malte obezbedila let za srpske državljane, jer "Vlada Srbije nije turistička agencija"

Nakon što je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na današnjoj sednici Skupštine Srbije ponovio da Vlada Srbije "nije turistička agencija", te da se ne planira finansiranje leta koji bi vratio preostale državljane iz Malte, koji već nedeljama mole za pomoć, objavljeno je da će vlasti na Malti finansirati deo troškova leta naših državljana.
Vlada Malte obezbedila let za srpske državljane, jer "Vlada Srbije nije turistička agencija"
Foto: 021.rs

Program subvencionisanja letova stranih državljana za njihove matične zemlje pokrenut je u Malti, a za njega se, za sada prijavilo 114 naših građana, potvrđeno je za 021 u malteškom ministarstvu spoljnih poslova.

Kako nam je rečeno, let za Srbiju poleće sutra.

“Važno je naglasiti da je ova šema subvencionisanja dobrovoljna, tako da neki od onih koji su izrazili nameru da odu, možda odluče da ipak ostanu. Štaviše, drugi državljani Srbije su možda, do ovog trenutka, već otišli različitim komercijalnim letovima”, navedeno je u odgovoru ministarstva spoljnih poslova Malte za 021.

U ministarstvu spoljnih poslova ove zemlje dodaju da su u kontaktu sa Vladom Srbije kako bi se obezbedile sve potrebne dozvole.

Kako je danas objavio N1 let iz Malte za Srbiju koštaće 50 evra po osobi.

Grupa od oko 150 državljana Srbije na privremenom radu na Malti uputila je prošle nedelje apel Vladi Srbije da im pomogne da se vrate u Srbiju, jer su usled pandemije korona virusa ostali bez posla i neće moći da produže boravišne dozvole.

  • Zamena teza

    07.05.2020 09:47
    Sviđa mi se kako su "nezavisni" mediji objavili ovaj tekst a namerno prećutali da je vlada Srbije slala čak 3 puta avion na Maltu, ali su ovi građani tada odbijali da se vrate.
  • Lako da ih se reše

    07.05.2020 07:58
    Zaboravili ste ?
    Jesu li to oni kojima je pre par meseci Malta uskratila boravak pa su molili domovinu da im pomogne da ne budu proterani?
    "Zarada roditelja nije dovoljna da ostanu: Malta proteruje decu iz Srbije?
    Tanjug | 16. decembar 2019.
    Mnogi roditelji iz zemalja van EU dobili su potvrdu malteških vlasti da su njihovi zahtevi za boravak dece odbijeni, jer zarađuju manje od zakonskog minimuma. Njaviše je dece iz Srbije"...
  • Povrat

    07.05.2020 06:55
    Niko od povratnika nije trazio milost. Svi imaju propale karte na air serbia (jedini ne vracaju) ili su voljni da plate ali problemje u dozvolama za sletanje bilo koje avio kompanije u Beograd. Jer svemocni sve zatvorio. Ne osudjujte nikoga. Sama sam to prosla uz veliku prevaru bas drzave srbije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija