Sloga: Jura deli upozorenja pred otkaz svim radnicima koji su se pobunili tokom epidemije

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" još jednom pozivaju predstavnike države da odmah intervenišu i spreče bahatost menadžmenta Jure prema radnicima zaposlenim u niškom pogonu, koji, kako navode, u pogonima u Nišu dele upozorenja pred otkaz svim radnicima koji su se početkom aprila tokom pandemije pobunili, razgovarali sa predstavnicima lokalne vlasti, lokalnog kriznog štaba ili predstavnicima sindikata.

Menadžment to opet radi "bahato, uz bezobrazno obrazloženje" da su radnici tokom trajanja pandemije “odbili da nose zaštitnu masku koja je propisana od strane poslodavcakao kao obavezno zaštitno sredstvo, čime su ugrozili sebe i ostale radnike izložili potencijalnoj opasnosti od širenja virusa”.

"Istina je da menadžent Jure otpusta sve one koji su se na bilo koji način suprotstavili i učestvovali u protestu protiv nebezbednog rada tokom pandemije, a do sada u poslednjih nekoliko dana za oko 100 radnika nije prudužen ugovor o radu, iako je on važio do 1 juna", navodi se u saopštenju Sloge.

Udruženi sindikati pitaju vrh države i one koji je predstavljaju, "šta još treba da se desi da bi neko uopšte reagovao i zaštitio te najsiromašnije radnike, koji su za sve vreme vanrednog stanja ucenjivani i zastrašivani do te mere, da im je nuđen čak i novčani bonus od nekoliko stotina dinara ukoliko budu dolazili na posao, što je bilo ponižavajuće, nehumano i suprotno preporukama o suzbijanju epidemije".

  • Nada

    08.05.2020 09:45
    "Park iz doba jure"
    Čini mi se da će Jura postati prošlost...
  • dragan perković

    08.05.2020 06:24
    A
    U APTIV Novi Sad ja sam prošle godine radio bez ikakve opreme ili odela tri meseca (na određeno).Jedino smo dobili plastične naočari oni koji me nose naočari.
  • Uros

    07.05.2020 22:49
    To se zove problematicno investiranje i subvencija. Pa dokle vise da nas ovi vuku za nos?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija