Fakulteti počinju sa radom 15. maja

Visokoškolske ustanove počeće sa radom 15. maja.
Fakulteti počinju sa radom 15. maja
Foto: 021.rs
U vezi sa tim, Ministarstvo prosvete je saopštilo:
 
• U sklopu priprema za nastavak akademske školske godine, visokoškolske ustanove će početi sa radom od 15. maja, uz poštovanje preventivnih mera. 
 
• Nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju onlajn, u maju.
 
• Visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta "Batut", odnosno opštim uputstvom za primenu preventivnih mera na univerzitetima/fakultetima, akademijama strukovnih studija i visokim školama vezano za Covid-19, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mera.
 
• Na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim ...) biće neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova.
 
• Svi studentski domovi su dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za Covid-19.
 
• Ispitni rokovi, počev od aprilskog, biće održani uz sve mere zaštite. Ministarstvo prosvete obezbedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove.
 
• Predstavnici Ministarstva prosvete oko svih preporuka konsultovali su se sa KONUS-om, KASSS-om, SKONUS-om, SKASSS. 
  • hmm

    08.05.2020 15:16
    kako ce poceti aprilski rok u maju?
  • Hana

    08.05.2020 15:02
    ispiti
    Bilo bi lepo kada bi neki fakulteti osvezili svoj sajt, Filozofski fakultet recimo.
    Ne pise ni kad su prijave ispita za april, jun...
  • Jedan od svi nas...

    08.05.2020 14:40
    Nije bas tako
    PMF u Novom Sadu počinje sa radom u ponedeljak 11.05. Tamo nije bitno sta kaze univerzitetskih zajednica. Dekanica je iznad toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.