NUNS: Tužilaštvo da zaštiti novinarku Jovanu Gligorijević

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku.
U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.
 
Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.
 
"Ovim putem apelujemo na tužilaštvo da što hitnije preduzme sve neophodne radnje kako i ovaj slučaj ne bi završio u dugotrajnom predistražnom postupku", ističe se u saopštenju. 
  • IZNOGUD

    09.05.2020 01:04
    Prijava policiji...A.šta je čekala do sada ako joj ta osoba preti viśe godina ? Sada se plaši a prethodnih godina se nije plašila ?.....
  • Mile

    08.05.2020 20:33
    Nista novo za Radikalsku vlast. Secamo se mi i 90ih i te strahote za novinarstvo i novinare!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.