MUP podneo prijavu protiv Boška Obradovića

Krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe, podneta je danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Prijava je podneta zbog učešća u incidentu koji se pre nekoliko dana dogodio ispred Skupštine Srbije, kada je napadnut poslanik Marijan Rističević.
 
Krivičnu prijavu kojom se Obradović i ostali terete za nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Povodom incidenta ispred Skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.
 
U saopštenju se navodi da se oni sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
 
Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u Skupštinu takođe grubo vređani, navodi se u saopštenju tužilaštva.
 
Dodaje se da će tužilaštvo sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih. Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi tužilaštvo.
  • Dragojlo

    12.05.2020 20:03
    Ajde da ja pitam tuzilastvo i kompletnu vlast nesto.Ako tako lako podnosite krivocne prijave,kada su poznate licnosti u pitanju ( mislim na javne licnosti,estrade,politicare i slicne) zasto onda tako lako ne resavate slucajeve i nas obicnih od kojih ti javni zive i otimaju? Zasto nama izvrsitelje a njima ne? Zasto su oni posebni a mi nismo?
  • Zeljko85

    12.05.2020 19:06
    posle dva dana
    Malo se zakasnilo sa ovim ali bolje ikad nego nikad, ipak je jedan poslanik napadnut bukvalno ispred Skupštine.
  • Mojsije

    12.05.2020 17:20
    Sto ne istraze sve
    Nisam ni za Obradovica ali ni za SNS. Ati tu se vide dvostruki arsini. Njemu krivicna prijava a za organizovanje bakljade i vatrometa, za masovno okupljanje ispred Skupstine, za krsenje Ustava kao i za gomilu drugih stvari nikom nista. Vidi se da vrana vrani ne vadi oci. Ko o cemu, naprednjaci o postenju. Gde ce im dusa!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija