Ministar prosvete: Oni za koje sam nadležan snosiće posledice zbog propusta u vreme epidemije

Svaki propust tokom epidemije u školama i vrtićima, koji može ugroziti bezbednost dece, smatraće se težom povredom dužnosti, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Ministar prosvete: Oni za koje sam nadležan snosiće posledice zbog propusta u vreme epidemije
Foto: 021.rs
Šarčević je rekao da će takvo upozorenje proslediti zaposlenima, posebno direktorima u školama i vrtićima.
 
"U našem zakonu ministar može da reaguje, teškom mukom sam to izborio za ovakve prilike", rekao je Šarčević za TV Pink.
 
On je kao primer takvog propusta naveo Vlasotince, gde je jedna od zaposlenih u vrtiću bila pozitivna na virus korona i da su u takvoj situaciji "loše procene" napravile i direktorka doma zdravlja i direktorka vrtića.
 
"Dom zdravlja je dobio rezultate u pola dvanaest uveče. Direktorka doma zdravlja je procenila da je kasno. Mogla je da pošalje poruke pa kada se ljudi probude da vide. Oni su zvali vrtić u 7:15 ili pola osam, kada je već primljeno jedno dete. Naravno, to dete nije bilo ugroženo, jer nije bilo u kontaktu sa zaraženom", rekao je ministar.
 
Propust je bio do Doma zdravlja što nije obavestio vrtić čim su stigli rezultati, a i direktorke vrtića što nije "ostavila kod kuće zaposlenog za koga nisu stigli rezultati".
 
"Oni za koje sam ja nadležan snosiće posledice", zaključio je on.
  • Strah

    14.05.2020 17:09
    I još, u 22 časa svako ima pravo da isključi telefon i spava ukoliko nije na zvaničnom dežurstvu, u noćnoj smeni, negde zaposlen, nepisano ljudsko pravo koje se vrlo verovatno i na sve ostale pravne i racionalne načine može opravdati!
    Sve mi se čini da neko zapravo nije bio spreman za nove mere popuštanja!? Ko li je to? Čija li je odluka ovo bila, hmmm?! Jao, stao mi mozak. Ma, nema veze, zna se na koga možemo uvek prebaciti krivicu.
  • Strah

    14.05.2020 16:43
    Uterivanje straha u kosti, degradiranje kvaliteta, pretnja kaznom, pretnja otkazom, pretnja snošenjem posledica, pretnja kompromitovanjem, pretnja oduzimanjem prava na dostojanstvo, pretnja zagorčavanjem života... ne znam da li dovoljno istaknuh pretnju kao moćni korbač kojim se upravlja ovim napaćenim ali i mazohističkim (jer navika je čudo!) narodom. Sve dalje smo od mentaliteta prosečnog građanina napredne države. Idemo u nazad veeeelikom, prevelikom brzinom.
  • Ma

    14.05.2020 16:20
    Nemoj
    Siljis se na prosvetarima a vasi omladinci pred skupstinom u hordama duvaju jedni u druge-nosi se sa tim tvojim merama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.