Od 25. maja kreće isplata po 100 evra svim građanima koji se prijave

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se isplata jednokratne pomoći države za najstarije nastaviti u ponedeljak, te da će do srede biti isplaćena svim penzionerima, kojih ima 1,78 miliona.
Podsetio je da je u prethodna dva dana po 100 evra isplaćeno za 950.000 penzionera koji imaju račun u Poštanskoj štedionici.
 
Mali je za TV Prva dodao da će u četvrtak i petak novac biti isplaćen onima koji primaju socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima koji se prijave.
 
Kako kaže, s obzirom na to da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.
 
Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva uslova - moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.
 
Ministar je rekao da se onlajn i putem kol-centra do sada prijavilo više od 3,5 miliona građana.
  • Suzana

    21.05.2020 20:02
    Greska
    Nisu svi penzioneri dobili uplatu od 100e,greska ili...
  • Penzioner

    18.05.2020 20:06
    Komentar
    Mile,pa valda su penzioneri,sadasnji,35 i 40 godina radili i obezbedjivali penzionerima primanja. Valda smo zasluzili da i vi sada nama zaradjujete penzije!
  • JASNO KAO SUNCE

    17.05.2020 20:16
    @Ns
    Dodajem.TREBA da USTANES,kada govoris o PENZIONERIMA! Sve ono sto sada imas, su stvorili PENZIONERI! Dali ces ti imati priliku da budes penzioner, treba da sednes i razmislis, da li ces zasluziti penziju! ONI su PRIVREDILI i ZASLUZILI POSTOVANJE! SA postovanjem prema mladima koji su to shvatili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.