FOTO: Završen temelj za spomenik od 23 metra, "Srbija će se ponositi"

Završen je temelj za spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.
"Spomenik, najveći u Srbiji, biće visine 23 metra što je jednako zgradi od sedam spratova. Srbija će se ponositi Savskim trgom i spomenikom osnivaču naše srednjevekovne države", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u objavi na Fejsbuku.
 
 
Kako je ranije najavljeno, spomenik Stefanu Nemanji biće postavljen ispred bivše Železničke stanice u Beogradu, na sredini Savskog trga, i biće vidljiv sa Trga Slavija. 
 
Postament će biti napukli vizantijski šlem, iz koga se pomalja vladarsko žezlo, a spolja su prikazane njegove dve najznačajnije zadužbine - Studenica i Hilandar. 
  • Nemanja

    21.05.2020 14:03
    @Mare

    Ahahaha, samo ne gasi motor, stara je mašina koju si oslobodio od komšije, ko zna da li će opet upaliti.
  • Monarh

    21.05.2020 11:12
    A škole, ništa!
  • Mare

    20.05.2020 11:39
    Uh
    @Nemanja
    Na tebe ce ih naterati...joj kukavice dodji da te malo prevaspitam. Sve je bolje nego biti meštanin, fua...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.