Turistička putovanja kreću krajem juna

Turističke agencije počeće sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula, saopštila je YUTA.
Turistička putovanja kreću krajem juna
Foto: Pixabay
Na sednici u utorak, Upravni odbor YUTA je zaključio da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju sezonu.
 
"U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca", kaže se u saopštenju.
 
Dodaje se da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnijoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.
 
"Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama", kaže se u saopštenju.
 
U utorak je saopšteno da će granice između Srbije, Bugarske i Grčke biti otvorene 1. juna
 
Bugarski premijer Bojko Borisov saopštio je, nakon video-sastanka četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija, da će putovanja između Bugarske i Srbije, kao i Bugarske i Grčke od 1. juna biti moguća bez karantina.
 
Kako je rekao, putnici će samo morati da popune bilateralnu deklaraciju da nemaju simptome virusa, da nisu bili u karantinu u svojoj zemlji, da se slažu da putuju na sopstvenu odgovornost i da ostave svoj kontakt telefon. Više o tome OVDE.
  • Dragana

    20.05.2020 11:06
    @Anonimus20.05.2020 • 07:11
    Sam virus je stvarno zaboravljen (a nešto nismo primetili ni da ga je bilo).

    Pitaj rodbinu preminulih da li ga je bilo.
  • T.

    20.05.2020 11:02
    Isto
    Ne razumem, u cemu je razlika? Putovali na more ili po Srbiji, svuda se mozemo zaraziti...
  • ne može samostalno

    20.05.2020 10:45
    Odluči samostalno
    Zašo se žestiti na odluke.
    One su donete na osnovu procena medicinske i ekonomske struke. Nisu obavezujuće. Ko nema strah i misli da je bezbedan putovaće. Ko sumnja - sedeće kod kuće. Od volje vam.
    @
    Šta mi je od volje da se u mojoj okolini pojavi ogroman broj zaraženih sa virusom donetim iz inostranstva? Žestim se zato što sam bio zatvoren kao stoka dva meseca zbog virusa od "kojeg će nam groblja biti tesna, izgubićemo svoje najmilije i doživeti italijanski scenario". Par nedelja nakon ukidanja policijskog časa svi mogu u Grčku na more i svako može slobodno da udje u našu zemlju bez ikakvog testa i karantina. Jeste ozbiljni da vam je to ponašanje nadležnih normalno?
    Žestim se zato što je tako neozbiljnim ponašanjem ugroženo zdravlje moje porodice i mene samog a sve to da bi neka masna guska zaradjivala još više novca. I šta ćemo na jesen ako epidemija udje u drugi talas, opet policijski čas, opet uništavanje naših poslova i opet briga za stare roditelje? Da bi prevoznici, putari, agencije i grčki hotelijeri ispunili poslovni plan za ovu godinu. Imam i ja neke planove i neću da me drugi u njima ometaju niti na bilo koji drugi način ugrožavaju. Nemam ništa protiv da svako ko hoće ide u inistranstvo na letovanje ali nakon povratka u zemlju obavezan test i izolacija. Ko to želi od volje mu, ovako bez ikakve kontrole i na divlje to ne dolazi u obzir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija