Kisić Tepavčević: O zaštitnim merama tokom izbora blagovremeno će stići obaveštenja

Epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, s trendom pada učestalosti obolevanja, rekla je danas Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović – Batut".
Kisić Tepavčević: O zaštitnim merama tokom izbora blagovremeno će stići obaveštenja
Foto: 021.rs
Na pitanje kakve će – ako bude potrebe – biti zdravstvene mere na biračkim mestima na dan izbora u Srbiji 21. juna, rekla je da "svi segmenti našeg života treba da budu usmereni ka činjenici da znamo da virus cirkuliše u našoj populaciji, a koliko će dugo, to ne znamo".
 
"Moramo da naučimo da živimo s ovim virusom, bez panike i frustracije. Znamo koje nas mere itekako spasavaju, čekamo pronalazak vakcine, ali i bez nje znamo kako treba da se borimo", rekla je Kisić Tepavčević i naglasila da se to "odnosi na sve segmente našeg života i ukupno ponašanje".
 
"Čeka nas i izborni proces. Svaki segment će i tu da bude jasno definisan i o tome će svi da budu blagovremeno obavešteni", dodala je.
 
"Napominjem, svaki deo našeg svakodnevnog funkcionisanja – od odlaska u prodavnicu, u bilo koju ustanovu, baziran je na merama i preporukama za koje se pokazalo da itekako imaju efekta", rekla je Kisić Tepavčević.
  • NS

    21.05.2020 08:52
    Biće jasna uputstva: glasači SNS bez socijalne distance a opozicija - razmak od jednog kilometra između dva glasača. Pravedno kao i u ostalim aktivnostima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija