Na Kosovu 14 novozaraženih, ukupno 1.003 slučaja virusa korona

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) saopštio je večeras da je na Kosovu registrovano 14 novih slučajeva koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih 1.003.
Na Kosovu 14 novozaraženih, ukupno 1.003 slučaja virusa korona
Foto: Pixabay
U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju RT-PCR metodom, danas je testirano ukupno 208 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i sa terena, od čega je registrovano 14 pozitivnih slučajeva na Kovid-19, kaže u saopštenju NIJZ.
 
Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, osam iz opštine Prizreni šest iz Orahovca.
 
NIJZ navodi da su danas izlečene tri osobe, čime je ukupan broj izlečenih 772, dok su od COVUD 19 i drugih pratećih hroničnih bolesti do sada preminule 29 osobe. Broj trenutno zaraženih je 202.
 
Od 8. februara do danas u laboratoriji NIJZ testirano je ukupno 12.406 osobana virus SARS-CoV-2,  Institut i druge nadležne institucije na centralnom i opštinskom nivou, redovno 24 sata dnevno prate i nadgledaju kontakte do sada zaraženih, kojima se savetuje samoizolacija i javljanje lekaru ako imaju simptome na korona virus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija