Dečak stradao od strujnog udara, popeo se na vagon

Dečak je poginuo u železničkoj stanici u Pančevu od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.
Nesreća se dogodila u 18 sati, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći.
 
"Infrastruktura železnice Srbije" apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi.
 
Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.
 
Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na prugama u Srbiji nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima. Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog dečaka. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija