Radovanović: Zbog izbora se požurilo sa otvaranjem granica, situacija je još rovita

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da se, u borbi protiv virusa korona, požurilo sa odlukom o otvaranju granica i uspostavljanju međugradskog saobraćaja, jer je situacija još "rovita" - smanjuje se i povećava broj novootkrivenih slučajeva.
"Mislim da je to urađeno, između ostalog, da bi oni koji žive u Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini, a imaju prijavljen boravak na primer u Beogradu, došli na glasanje bez testiranja i vratili se svojim kućama", istakao je Radovanović za Politiku.
 
Prema njegovom mišljenju, razlog za odluku o otvaranju granica je verovatno da narod oseti neko olakšanje, "ali ne treba zaboraviti da i politički činioci utiču na to".
 
"Održaće se izbori. Nije sporan taj 21. jun, jer će tada broj obolelih biti nula ili blizu nule, ali treba obratiti pažnju na predizborne aktivnosti koje su u toku. Trebalo je doneti neki leks specijalis i odložiti izbore dok se ne smiri epidemiološka situacija", smatra Radovanović.
 
On je dodao da je, pošto do toga nije došlo, onda jedino rešenje bilo popuštanje mera.
 
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prerano za "pobednički krug", ali da je situacija sa epidemijom virusa korona pod kontrolom. Ona je za TV Prva rekla da Srbija polako otvara granicu i da je odluka o slobodnom ulasku u Srbiju "došlo pravremeno", što je naročito važno za privredu.
 
"Građani nemaju razloga za brigu, ali je potrebno da se pridržavaju mera, kao što je nošenje maski", rekla je Brnabić.
 
Granica između Srbije i Mađarske od danas u 10 časova otvorena je za sve građane, bez potrebe da se ide u karantin.
  • dejan

    26.05.2020 08:20
    Loše je
    Otvaraju granice oni koji žive od turizma,ali i ograničavaju slobode.Lepo se informišite šta nude Bugari,Graci i Turci,crnogorci su nas već otkačili,a i makedonci će i zbog EU a i zbog Grčke.SZO je tad upozoravala a i sad upozorava,a niko u svetu ni tada a ni sad ne sluša.Virus ne odlazi,pratite broj zaraženih ali pogledajte i broj testiranih.Švedska je primer da restrikcije u prihvatljivoj formi moraju i dalje da budu prisutne.Neće biti pozitivnih samo onda kad nema testiranih.
  • Najsmesniji virus sa

    25.05.2020 13:37
    Fejsbuka
    Sta na sve ovo kazu oni koji su se smejali najsmesnijem virusu na svetu ?
  • Doktor

    25.05.2020 12:58
    Doktor bez stranke
    Požurilo se u svemu DA.


    Ja da sam u kriznom štabu granice nebi otvorio do 15 avgusta a ni gradski prevoz ni železnički.


    Velike fabrike zatvoriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.